udele__enci_i____ejo_skriti_zaklad.jpg

Otroci so polžku Petru po zelenih kotičkih olimpijskega centra pomagali iskati skriti zaklad

datum: 20. 05. 2024

17. maja 2024 je v Olimpijskem centru Novo mesto potekala zabava za otroke, kjer je več kot sto otrok in staršev po zelenih kotičkih trim steze, motoričnega parka in čutne poti iskalo skriti zaklad. Zaklad, ki so ga našli, je bilo spoznanje, kako dragoceni so zdravje, čudovita narava in trenutki, ki jih preživljajo z ljudmi, ki jih imajo radi. Otroška zabava v Olimpijskem centru se je nadaljevala s koncertom pesmic z albuma Dogodivščine polža Petra, ki so jih zaigrali člani glasbene zasedbe Tretji kanu.

»Minuli petek so otroci polžku Petru pomagali iskati skriti zaklad in ga naposled tudi našli! Skupaj smo ugotovili, da se pravi zakladi skrivajo v naših srcih, da smo zaklad mi - vsak posebej! Pa tudi, da se bogastvo skriva v prijaznih dejanjih, iskrenih nasmehih in iskrivih očeh, v ustvarjanju novih doživetij in prijateljstev! Zato - pokažite svoje darove!«, je sporočilo dogodka povzel organizator dogodka Rado Trifković. 

»Veseli nas, da so številne organizacije in posamezniki zaradi dobro obiskanih dogodkov, ki smo jih organizirali s podporo projekta VARCITIES, prepoznali Olimpijski center Novo mesto kot idealen kraj za organizacijo večjih, manjših in zasebnih dogodkov. Center omogoča kombinacijo športnih, rekreativnih in sprostitvenih aktivnosti v senčnem zelenju naravnega okolja, na ravnih betonskih površinah ter v pokritih prostorih bazena in velodroma, kar pomeni, da se različne prireditve lahko odvijajo skozi vse leto in v vsakem vremenu,« je dobro obiskanost dogodkov v Olimpijskem centru Novo mesto komentiral Peter Geršič, vodja projekta VARCITIES na Mestni občini Novo mesto.

Olimpijski center Novo mesto slovi po pokritem velodromu in atletski dvorani, od lanskega septembra pa obiskovalce od blizu in daleč privablja tudi z novim pokritim bazenom. S prvimi pomladnimi žarki so zaživele tudi njegove zunanje površine – zeleni rekreacijski park olimpijskega centra vabi k aktivni sprostitvi stran od mestnega vrveža, a dovolj blizu za družinsko kolesarjenje ali lažji pohod iz centra Novega mesta.

Foto: Kristijan Bišof

koncert glasbene skupine

nazaj