vodilna slika

Izjava o dostopnosti

Na Mestni občini Novo mesto se zavezujemo, da bomo vsem uporabnikom omogočali dostopnost mobilne aplikacije SITIUM v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na mobilno aplikacijo SITIUM.

Za zagotavljanje dostopnosti so bile na mobilni aplikaciji SITIUM sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve:

  • mobilna aplikacija ima razumljivo in konsistentno strukturo in navigacijo,
  • mobilna aplikacija je pregledana in urejena tako, da ustreza zahtevam različnih mobilnih naprav in operacijskih sistemov,
  • mobilna aplikacija vsebuje odzivno oblikovanje – vsebina se prilagaja glede na ločljivost zaslona,
  • mobilna aplikacija vsebuje ustrezne barvne kontraste (med besedilom in ozadjem.

Stopnja skladnosti

Mobilna aplikacija SITIUM je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost mobilne aplikacije nenehno spremljamo in izboljšujemo, kljub temu nekatere objavljene vsebine v trenutni fazi prilagoditve mobilne aplikacije ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

  • ločena izbira dodatnih barvnih kontrastov,
  • ločena izbira velikosti pisave.

Priprava izjave o dostopnosti

  • Ta izjava je bila pripravljena 20. aprila 2023 na podlagi samoocene.
  • Izjava je bila nazadnje pregledana 20. aprila 2023.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi rednih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po mobilni aplikaciji SITIUM kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na elektronski naslov:

Mestna občina Novo mesto
Kabinet župana
Glavni trg 7
8000 Novo mesto
kabinet@novomesto.si

Dodatna pojasnila glede nedostopne vsebine pa lahko prejmete tudi v okviru telefonskega svetovanja na telefonski številki: 07 39 39 244

Na obvestilo ali prošnjo bomo odgovorili v roku 8 dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bo sporočeno, kdaj bo odgovor podan in razlogi za zakasnitev odgovora.

Nadzor nad izvajanjem določb 5. do 8. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij opravlja Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite neskladnost z določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov: gp.irsid@gov.si.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo
Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
01 555 58 48

nazaj