jelka-_prostoferka.jpg

Novomeščanka Jelka Huč je prostoferka rekorderka

datum: 27. 03. 2024

Jelka Huč, prostovoljna voznica v naši občini, ki sodeluje v projektu Rudi, ima najdaljši staž med vsemi prostovoljci, saj je že pet let aktivno vključena v projekt. V tem obdobju je izjemno prispevala k skupnosti z opravljanjem rekordnega števila prevozov - več kot 400. Projekt Rudi je priljubljen sistem brezplačnih prevozov za upokojence in gibalno ovirane osebe po predhodnem dogovoru. Vozniki prostovoljci, kot je Jelka, skrbijo za varno in udobno vožnjo uporabnikov med opravki v Mestni občini Novo mesto.

Jelka pravi, da prevaža osebe, ki so vesele, da imajo žensko voznico: »Ženske rade klepetajo in potožijo. O boleznih, težavah, osamljenosti. Pri tem jim ne rabim dajati nasvetov, samo da jih poslušam.« Všeč so ji ljudje, ki se zavedajo in priznavajo, da niso več samostojni za volanom. »Veliko je mlajših od mene, pa potrebujejo prevoz,« se nasmehne. »Sočustvujem z njimi.«

Jelka zase pravi, da rada vozi in da je vedno dobrodelna: »Če kdo kaj potrebuje, vedno pokliče Jelko.« Z Jelko je posnet tudi  video, s katerim ozaveščajo o pomenu prostovoljstva in ohranjanja vozniške kondicije v zrelih letih pri ženskah. Vabljeni k ogledu. 

Jelki Huč čestitamo za srčno opravljeno delo in pomoč pri prevažanju naših občanov. Želimo ji še veliko varnih in uspešno prevoženih kilometrov.

V kolikor bi želeli postati del ekipe Rudi in imate občutek za delo s starejšimi osebami, lahko svoj interes za prostovoljno delo izkažete s klicem novomeškemu koordinatorju prevozov na 07 39 39 259.

Več informacij: Postani prostofer – PROSTOFER

nazaj