Kolesarjenje_ob_Krki_jost__5_.jpg

Javna razprava o Strategiji športa v Mestni občini Novo mesto do leta 2030

datum: 13. 06. 2022

Od ponedeljka, 13. 6. 2022 do četrtka, 23. 6. 2022, poteka javna razprava o Strategiji športa v Mestni občini Novo mesto do leta 2030, katere predlog besedila je objavljen med uradnimi objavami na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Mestna občina Novo mesto je v strateškem dokumentu izpostavila nekaj temeljnih izhodišč, ki zajemajo:

  • šport predšolskih, osnovnošolskih otrok, srednješolcev in študentov
  • športno rekreacijo, šport starejših in šport invalidov
  • naloge Zavoda Novo mesto, Športne zveze Novo mesto in vseh ostalih deležnikov
  • nadaljevanje izvajanja ter nadgradnjo športnih programov za vse starostne skupine občanov
  • zagotavljanje infrastrukturnih pogojev in pogoje za delovanje ter nadaljnji razvoj športa in športnih aktivnosti v Mestni občini Novo mesto.

Strategija športa v Mestni občini Novo mesto do leta 2030, ki je pred vami, je dokument s konkretnimi cilji in ukrepi, s katerimi želimo prispevati k večji gibalni aktivnosti in krepitvi zdravja občanov, da se bo vsak prebivalec lokalne skupnosti lahko vključil v športno aktivnost in bo imel možnost športnega udejstvovanja skozi vsa življenjska obdobja.

V sklopu javne razprave bo izvedena tudi javna predstavitev dokumenta in sicer v torek, 21. 6. 2022, ob 17. uri v sejni sobi na rotovžu, na katero se zainteresirani posamezniki lahko prijavite na e-naslov strategijasporta@novomesto.si preko obrazca na povezavi: Prijava na ustno obravnavo Strategije na področju športa.docx

Zato v tej fazi priprave Strategije na področju športa do leta 2030 vabimo vse zainteresirane k podaji predlogov in pripomb, v elektronski obliki na naslov: strategijasporta@novomesto.si, na obrazcu, ki je na voljo na povezavi: Pripombe in dopolnitve STRATEGIJE NA PODROČJU ŠPORTA.docx

 

Fotografija: Jošt Gantar

nazaj