vodilna slika

Otvoritev Knjižnice NOB Novo mesto Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto

datum: 09. 05. 2015

Za izposojo ali ogled je na voljo več kot 430 publikacij.

V petek, 8. maja 2015, ob 17.30 je bila na sedežu Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto na Rozmanovi ulici 10 v Novem mestu manjša kulturna slovesnost ob otvoritvi lokalne Knjižnice NOB, ki manifestira dolgoletno uresničitev prizadevanj članov Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto.

V novomeški knjižnici Združenja borcev za vrednote NOB je trenutno na voljo za izposojo ali ogled več kot 430 publikacij. Za lažje pregledovanje in iskanje publikacij je bil v ta namen izdelan knjižni katalog v tiskani in elektronski obliki, ki se tedensko dopolnjuje. Seznam publikacij je objavljen tudi na FB strani društva: Knjižnica Združenja borcev za vrednote NOB Novo mesto.

Več informacij o izposoji in razpoložljivem gradivu Knjižnice NOB Novo mesto na e-naslovu zdruzenje.zb.nm@gmail.com ali na sedežu združenja v času uradnih ur na Rozmanovi ulici 10 v Novem mestu.

Vljudno vabimo vse posameznike, ki imajo v svojih zbirkah izvode še ohranjenih knjig s tematiko NOB, da jih zaupajo knjižnici in s tem omogočijo vsem zainteresiranim možnost dostopa do teh zgodovinsko pomembnih zapisov.

 

Foto: Peter Žunič Fabjančič

 

nazaj