vodilna slika

Vabilo k sodelovanju v regijski predstavitvi za pripravo na svetovno razstavo EXPO Milano 2015

datum: 05. 12. 2014

Posvet bo 11. 12. 2014 ob 13. uri v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik.

 

expotop.JPG

 

Novo mesto, 3. 12. 2014

 

 

Spoštovani,

 

dovolite, da vam na kratko predstavimo državni projekt udeležbe Republike Slovenije na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 in možnosti za sodelovanje v sklopu regije Jugovzhodna Slovenija.

 

Prihodnje leto bo v Milanu med 1. majem in 31. oktobrom 2015 potekala svetovna razstava EXPO. Razstave EXPO Milano 2015 se bo udeležilo 144 držav. Razstavo bo po napovedih organizatorja obiskalo 20 mio ljudi, vsak četrti med njimi bo Italijan.

 

Slovenija se bo predstavila s samostojnim paviljonom, ki je velik približno 800 m2 in se nahaja na odlični lokaciji, kjer je predvideno osrednje družabno dogajanje. V neposredni bližini je italijanski paviljon, gledališče odprtega tipa, most za pešce, javni park, območje barov in restavracij.

 

Osrednja tema svetovne razstave EXPO Milano 2015 je »hrana«, slogan pa »Hrana za planet, energija za življenje«.

Slovenska stalna razstava bo potekala v luči državne znamke I feel Slovenia in pod že uveljavljenim sloganom »I feel Slovenia, Green. Active. Healthy.«. Obiskovalec se bo ob uvodni seznanitvi z nekaterimi osnovnimi podatki o Sloveniji, na interaktiven način sprehodil skozi pet zgodb o: solinah, čebelah, mineralnih & termalnih vodah, pohodništvu & kolesarjenju ter merjenju črnega ogljika.

 

Stalno razstavo bo spremljal polletni program, ki ga bomo oblikovali z različnimi vsebinami s področja turizma, gospodarstva, kulture … Prednost pri oblikovanju programa bodo imele vsebine, povezane z osrednjo temo »hrana« in podtemami kot npr: zeleno, ekoinovacije, trajnost, zdrav življenjski slog ... Pestrost dogajanja pa želimo doseči tudi s predstavitvijo drugih vsebin, pri tem si še posebej želimo izpostaviti močno festivalsko dejavnost Slovenije.

 

Ker obstaja interes po zastopanosti Slovenije tudi v regionalnem smislu, vabimo podjetja, organizacije, občine na predstavitev možnosti sodelovanja in vključitve v regijsko predstavitev na EXPO Milano 2015.

 

Pridružite se nam v četrtek, 11. 12. 2014, ob 13. uri v sejni sobi

Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto.


Prosimo, da se na dogodek do vključno 10. 12. 2014 prijavite preko spletnega obrazca na povezavi Prijava na dogodek.

 

V upanju na skupno oblikovanje slovenskega nastopa na svetovni razstavi EXPO Milano 2015 vas lepo pozdravljamo.

 

Sekcija RS za EXPO Milano 2015

v soorganizaciji z:

expobottom.JPG

 

 

 

 

nazaj