vodilna slika

Najboljši športnice, športniki in osnovne šole v šolskem letu 2010/2011

datum: 17. 06. 2011

Županov sprejem je bil že 17. po vrsti.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes dopoldne že tradicionalno sprejel in razglasil najboljše športnice in športnike z novomeških osnovnih šol ter najboljše šole na šolskih športnih tekmovanjih v šolskem letu 2010/2011. Sprejema so se udeležili tudi mentorji in ravnatelji.

Župan Alojzij Muhič je uvodoma poudaril, da je namen sprejema mladih športnic in športnikov predvsem spodbuda za nadaljnje športno udejstvovanje, saj si Mestna občina Novo mesto zelo prizadeva za promocijo športa in s tem zdravega načina življenja. Novo mesto v zadnjem času še utrjuje svoj položaj športne prestolnice ne le v regiji, temveč tudi v državi. Zato je razumljiva usmerjenost mestne občine v vsesplošen razvoj športa na vseh področjih in med vsemi udeleženci. Kot je povedal, šolska športna tekmovanja tudi prispevajo k prepoznavanju potencialnih profesionalnih športnikov na našem območju.

Najuspešnejša šola na športnem področju v Mestni občini Novo mesto v šolskem letu 2010/2011 je tudi letos OŠ Grm, ki je zbrala skupno 6327 točk, druga je OŠ Šmihel (2943 točk) in tretja OŠ Center (2755 točk). Sledijo osnovne šole Drska, Bršljin, Brusnice, Stopiče in Otočec.

Najboljša športnica in športnik v tem šolskem letu pa sta Barbara Doberdrug in Luka Bojanc z OŠ Bršljin, Tjaša Rudman in Jon Božič z OŠ Brusnice, Eva Vovko in Aljaž Tit Moretti z OŠ Center, Zala Lavrič in Tilen Repinc z OŠ Drska, Maša Abunar in Aljaž Siročič z OŠ Grm, Nina Kukman in Matic Macedoni z OŠ Otočec, Kaja Hudelja in Blaž Murn z OŠ Stopiče ter Karla Ljubi in Žan Škoda z OŠ Šmihel.

 

As solska sportna tekmovanja 2011 1 splet.jpg

 

 

Darko Cujnik, mentor z OŠ Grm o delu z mladimi

Tjaša Rudman, najboljša športnica z OŠ Brusnice

nazaj