fnp24_rundek_cover.jpg

DARKO RUNDEK TRIO NA NOVOMEŠKIH POLETNIH VEČERIH

dne 19. 07. 2024, 21:00

Lokacija: Glavni trg Novo mesto

Organizator: Zavod produkcijska hiša Inja

Darko Rundek je svojo solo kariero začel leta 1995 na hrvaškem glasbenem festivalu Fiju Briju pred 10.000-glavo publiko, kjer je predstavil nov glasbeni material, ki skupaj s popularnimi skladbami iz prejšnje faze navdušuje generacije vse do danes.

Legendarni frontman Haustorja skozi leta menja postave (Cargo Orkestar, Trio, Kvartet, Team, Duo ...), v katerih se uresničuje skozi nove kreativne prijeme, za njim pa so številni albumi in uspešnice, ki jih povezujemo z njegovo pojavo. , glas in interpretacija: Ruke, Bi mogoče lahko, Zaman sprašuješ, Šejn, Temni jorgovan, Modro letalo, Ena, Makedo... Darko Rundek z bogato gledališko in glasbeno kariero prinaša na odre občutek, ki bo ostal še dolgo... Nedavno je izdal novo verzijo skladbe Don Juan iz leta 2015 z albuma Mostovi, albuma, ki je požel pohvale tako občinstva kot stroke ter se uvrstil na top lestvice najboljših domačih in regionalnih. Darko Rundek trio poleg Rundeka sestavljata še violonistka Isabel in multiinštrumentalist Dušan Vranić.

Koncert pripravljamo v koprodukciji z Goginimi Novomeškimi poletnimi večeri in je za obiskovalce brezplačen. V primeru slabega vremena se bo koncert prestavil v klub Lokal Patriot. Toplo vabljeni!

https://www.youtube.com/watch?v=jU9UH5y-5bY&ab_channel=JovanaAndrejic

https://novomesko-poletje.com/