Objava.png

Regijski karierni dan zaTE

dne 24. 10. 2024, 08:00

Lokacija: RIC Novo mesto, Topliška cesta 2, 8000 Novo mesto

Organizator: RIC Novo mesto, ZRSZ OE Novo mesto

ProgramOd leta 2011 do leta 2022 je bil Regijski festival zaTE pomemben karierni dogodek za odrasle v naši regiji. Letos se predstavlja v novi podobi kot Regijski karierni dan zaTE, namenjen mladim, ki so na prelomnici izobraževalnih poti in se pripravljajo na vstop v svet dela, in odraslim, ki iščejo nove priložnosti na trgu dela. Regijski karierni dan zaTE organizirata RIC Novo mesto in Zavod RS za zaposlovanje OS Novo mesto.

Kako prepoznati in kar najbolj izkoristiti karierne priložnosti je odvisno od kariernega vpogleda.

Karierni vpogled se razlikuje od posameznika do posameznika. Odvisen je od posameznikovih interesov, njegove kompetentnosti in različnih področij dela v njegovi poklicni karieri - tehnična, strokovna, funkcionalna, vodstvena kompetentnost, samostojnost pri delu, uresničevaje lastnih idej ipd. Posamezniki z močnim kariernim vpogledom imajo jasne cilje in strategije za doseganje teh ciljev v poklicu, stvarna pričakovanja in so dolgoročno usmerjeni v svoji karieri. Karierni vpogled je šibkejši pri posameznikih, ki imajo veliko potrebo po spremembah in pri tistih, ki imajo prožne cilje.

Z aktivnostmi na regijskem kariernem dnevu želimo mladim pomagati pri oblikovanju kariernega vpogleda, pri odraslih pa spomniti na to, da ga imajo in lahko vplivajo nanj.

Zato bomo v dopoldanskem delu organizirali karierne točke z delodajalci in drugimi strokovnjaki, na katerih bodo obiskovalci dogodka aktivno sodelovali in ugotavljali, katere kompetence imajo že razvite in kaj je še potrebno za razvoj kariernega vpogleda. Na sejemskem delu, hitrih zmenkih z delodajalci in delavnicah pa bodo zainteresirani pridobili informacije o tem, katera znanja, spretnosti in poklicne profile potrebuje trg dela v naši regiji. 

V osrednjem delu dneva bodo dijaki, delodajalci, izobraževalci, zaposlovalci in drugi razpravljali o tem, kako preko hobija priti do poklica. Na tem strokovnem dogodku lahko sodelujejo tudi vsi obiskovalci. 

O tem, da so med nami že mladi talenti za poklice prihodnosti, se lahko prepričate v popoldanskem delu kariernega dne, saj se vam bodo prav ti predstavili. Predstavitev bo vodila mlada pevka Anja Avbar, ki nas bo ob zaključku kariernega dne zabavala še s koncertom.

Opogumite se še vi in skupaj z nami se ozrite na vaš karierni vpogled. Morda pa ste s svojim zelo zadovoljni in ga želite z nami deliti.

Vabljeni, da se nam pridružite na regijskem kariernem dnevu zaTE. 

Vse aktivnosti so brezplačne.

 

Regijski-Karierni-dan