vodilna slika

GRAFIKA, program KOLAGRAFIJA za mladostnike in odrasle

od 22. 10. 2021 do 23. 10. 2021, 17:00

Lokacija: Atelje JSKD (KC JT)

Organizator: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Novo mesto

Pod mentorstvom mag. Nataše Mirtič, akademske slikarke in grafičarke bodo udeleženci najprej spoznali razliko med globokim, visokim in ploskim tiskom. Sledi demonstracija priprave matrice s pomočjo kartona, lepila, finega prahu, tekstila, papirja in ostalega materiala z različnimi teksturami. Ob tiskanju pripravljenih matric se bodo udeleženci spoznali z različnimi možnostmi kombiniranja globokega in visokega tiska ter ponovne obdelave matric. V nadaljevanju se bomo ob delih pogovarjali o vrednotenju, pomembnosti čistega odtisa in se naučili pravilno označevati grafični list.

ČAS IZVEDBE: PETEK in SOBOTA, 22. 10. 2021 / 17.00–20.00 in 23. 10. 2021 / 9.00-12.00 (dve intenzivni delavnici)

LOKACIJA: likovni atelje (KC JT)

O MENTORICI: Mag. Nataša Mirtič, akademska slikarka in grafičarka je rojena leta 1973 v Novem mestu. Leta 1997 je diplomirala na oddelku za slikarstvo pri prof. Andreju Jemcu, na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. V letu 2001 je končala magistrski študij grafike pri prof. Lojzetu Logarju. Opravila je tudi pedagoško-andragoško izobraževanje, več let poučevala likovno vzgojo, vodila več tečajev risanja in slikanja ter grafične delavnice za mladostnike in odrasle.Sodelovala je na več izborih slovenske grafike doma in v tujini. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj. Status samostojne kulturne ustvarjalke ima od leta 2001. Kot svobodna umetnica živi in dela v Novem mestu.

PRIMERNA ZA: mladostnike (zadnja triada OŠ, dijake in študente) ter odrasle (za začetnike in za udeležence s predznanjem).

PRIJAVA: preko spletnega obrazca https://forms.gle/HAHKuEQsuKLKCCEb8 do zapolnitve mest.

ŠOLNINA: 50 € za odrasle in 25 € za mladostnike / vključen predpisan davek in material.

INFO: oi.novo.mesto@jskd.si / 07 393 0 380

Če bo zanimanje, bomo razpisali dodatni dve intenzivni delavnici.

nazaj