vodilna slika

konS: BridA – DIY / delavnica

dne 12. 10. 2020, 16:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca – Učilnica BeRi, Rozmanova ulica 28, Novo mesto

Organizator: Lokal Patriot

konS: BridA – DIY / delavnica

Veseli nas, da lahko po daljšem in nepredvidenem premoru nadaljujemo z izvedbo delavnic za otroke in mladino, ki jih izvajamo v okviru projekta konS.

 

Otroke in mlade od devetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom DIY v izvedbi umetniškega kolektiva BridA, ki bo v ponedeljek, 12. oktobra 2020 med 16. in 18. uro v učilnici BeRi v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu.


DIY je interaktivna delavnica oziroma performans, kjer sodelujoči na podlagi zvočnih navodil slikajo. Performans temelji na programski aplikaciji, ki lahko vsako sliko spremeni v zvočna navodila kako jo naslikati. Na podlagi dobljenih zvočnih navodil sodelujoči vstopijo v proces nastajanja umetniškega dela. Delavnica je zanimiva, ker z uporabo tehnologije de-konstruira likovni proces do te mere, da postavi pod vprašanje vse konsolidirane temelje likovnega ustvarjanja.
 

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na gasper.beg@lokalpatriot.si.

 

 

Delavnica bo izvedena v skladu s pripročili NIJZ.

 

> BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica

 

Skupina BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica, ki jo sestavljajo diplomanti beneške Akademije lepih umetnosti, se je formirala med študijem leta 1996. Skupina, ki ustvarja lastno produkcijo na širokem polju sodobnih umetniških praks, razstavlja tako doma kot v tujini, poleg tega pa sodeluje tudi v številnih mednarodnih rezidenčnih programih v tujini, na delavnicah in seminarjih. Dela skupine BridA so bila odkupljena za več mednarodnih zbirk sodobne umetnosti. Leta 2015 je za 20-letno uspešno delovanje na področju umetnosti prejela najvišje priznanje Mestne občine Nova Gorica, nagrado Franceta Bevka, leta 2018 pa mednarodno nagrado tesla. Med drugim so prejemniki štipendij Iaspis, ki jo podeljuje Ministrstvo za kulturo Švedske in Culture Bridges, ki jo pod okriljem EU podeljuje British Council. // www.brida-kud.si


> Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Projekt konS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«.

 

Programe zavoda LokalPatriot in Galerije Simulaker podpira Mestna občina Novo mesto.

 

 

nazaj