vodilna slika

Delavnice za osnovnošolce in srednješolce: Grafika za domov

dne 30. 09. 2020, 15:00

Lokacija: NOVO MESTO / Atelje JSKD, KC JT (Novi trg 5, Novo mesto)

V uvodnem delu grafične delavnice se bomo seznanili z zgodovino, nastankom in vrstami umetniške grafike, spoznali pojme matrica, grafična preša, grafični list, globoki, visoki in ploski tisk. V nadaljevanju bomo pripravljali matrice iz materialov, ki so nam lahko dostopni v vsakdanjem življenju (papir, karton, tekstil, mivka, lepilo za les, pleksi, folija, ...). Pripravljene matrice bomo nato odtiskovali na različne načine in spoznali, da lahko grafiko z lahkoto naredimo tudi doma. Po osvojenem osnovnem grafičnem znanju pa bomo spoznali neomejene izrazne možnosti grafike in sestavljali matrice v nove kompozicije in za zaključek naredili skupinsko umetniško grafiko ter se naučili pravilno podpisovati grafične liste.

MENTORICA: mag. Nataša Mirtič

PRIJAVE: obvezne predhodne prijave preko spletnega obrazca na povezavi https://forms.gle/zpGt2frcxHjHEXjd8 (število prijav je zelo omejeno)

Ob izvajanju delavnic bomo upoštevali pogoje in določila NIJZ, udeleženci morajo ob prihodu v kulturni center upoštevati vse ukrepe, ki veljajo za zamejitev širjenja virusa COVID-19.

INFO: 07 393 0 382, oi.novo.mesto@jskd.si

nazaj