vodilna slika

10. Dobrodelni županov teniški turnir

dne 19. 09. 2020, 09:30

Lokacija: Igrišča Teniškega kluba Portovald

Organizator: MONM

10. dobrodelni županov teniški turnir 1 (2)

V kabinetu župana letos jubilejno že desetič pripravljamo Dobrodelni županov teniški turnir, ki bo v soboto, 19. septembra, na igriščih Teniškega kluba Portovald. Sredstva, zbrana na letošnji izvedbi turnirja, bodo namenjena družini Kastelic iz Pristave.

Kastelčevi so mlada in nadvse prijetna družina, ki šteje devet članov. Mojca in Matej ter njunih sedem otrok, najmlajša Sara jih šteje tri, najstarejši Žiga pa 16, so se pred kratkim preselili na Pristavo. V času epidemije je bilo šolanje doma za njih velik izziv, saj si je pet šoloobveznih otrok delilo en računalnik, kar je bilo zahtevno predvsem za najstarejša člana otrok, ki sta pogosto šolske obveznosti opravljala kar ponoči. Pri štiriletnem Boštjanu so lani decembra odkrili nefrotski sindrom, zato fant tako že pol leta prejema zdravilo Medrol. Zaradi njegove bolezni pa je mamica Mojca pustila službo, saj poleg njega doma skrbi tudi za triletno Saro, ki zaradi bratca ne sme obiskovati vrtca. Že najmanjši infekt bi lahko Boštjanu bistveno poslabšal zdravstveno stanje.

Med otroci športno izstopata osemletna Maša, ki trenira gimnastiko in je v lanskem letu dosegla drugo mesto na državnem prvenstvu ter štirinajstletna Lana, ki je navdušena nad košarko. Treningi Maše družini predstavljajo logistično in finančno precejšen zalogaj, zaradi Mašinih aktivnostih pa so za spoznanje pri dejavnostih prikrajšani ostali člani.

S sredstvi, zbranimi na letošnjem turnirju bomo, družini Kastelec pomagali pri nakupu dodatnih računalnikov in šolske opreme, sredstva pa bomo namenili tudi za njihove športne aktivnosti, za katere verjamemo, da bodo pomagale pri razvoju predvsem mlade in talentirane Maše.

Na vas se obračamo s prošnjo, da s svojimi donacijami in prispevki na srečelovu sodelujete na tem dogodku.

V upanju na plemenito druženje na turnirju vas lepo pozdravljamo.

 

Podatki za nakazilo:

Društvo prijateljev mladine (DPM) Mojca Novo mesto

Rozmanova ulica 10, 8000 Novo mesto

TRR: SI56 0297 0001 8202 409, odprt pri NLB, d.d., Novo mesto

Davčna številka: 59812982

nazaj