vodilna slika

1. srečanje iz cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad

dne 21. 05. 2020, 18:00

Lokacija: Park rastoče knjige, Novo mesto

Organizator: Mestna občina Novo mesto in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Ob sproščanju ukrepov zaradi epidemije koronavirusa skupaj s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto kot koordinatorico projekta nadaljujemo z izvajanjem dogodkov v slopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. Začenjamo z izvajanjem cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad, na katerih bomo skupaj z že uveljavljenimi posamezniki predstavljali domače mlade nadarjene in drzne ustvarjalce z različnih področij ustvarjanja. Odvijali se bodo vsak 3. četrtek v mesecu, prvi med njimi pa bo že ta četrtek, 21. maja 2020, ob 18. uri v Parku Rastoče knjige ob knjižnici.

Gosta tokratnega pogovornega večera prihajata s področja literature. Nastja Vidmar je predstavnica mlajše generacije novomeških pesnikov in je pred kratkim izdala svoj pesniški prvenec z naslovom Kontemplacije. Nastji, ki se sicer ukvarja tudi s slikanjem, fotografijo in glasbo, se bo v pogovoru s Carmen L. Oven pridružil pisec spremne besede k njeni pesniški zbirki pesnik, pisatelj, fizik in izumitelj Andrej Detela.

Dogodek bomo izvedli na prostem v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ, naknadno pa si ga bo v celoti mogoče ogledati tudi preko svetovnega spleta.

Vljudno vabljeni.

Park Rastoče knjige ob knjižnici (3)

nazaj