vodilna slika

Koncert: Klavirski trio Amael

dne 27. 11. 2019, 19:30

Lokacija: KC Janeza Trdine

TROJICA MEDNARODNO UVELJAVLJENIH GLASBENIKOV S PROGRAMOM TREH GLASBENIH VELIKANOV.

Volodja BALŽALORSKY, violina

Damir HAMIDULIN, violončelo

Zoltan PETER, klavir

Klavirski trio Amael deluje od leta 2000 in se uvršča med najuglednejše komorne glasbene skupine, svoj mednarodni sloves pa je potrdil z izjemno uspešnimi nastopi tako na najprestižnejših svetovnih koncertnih odrih, med drugim v dvorani Carnegie v New Yorku in v kulturnem centru The Forge v Londonu, kot tudi v okviru nekaterih pomembnih mednarodnih glasbenih festivalov (Forfest v Kroměřížu, Festival Spectrum v Münchnu, Mask Fest v San Marinu, Griegov festival v Bergnu, festival Nuovi Spazi Musicali v Rimu, Foyer européen v Luxemburgu, Kolarčev podij komorne glasbe v Beogradu). Trio Amael na svojih gostovanjih redno predstavlja tudi slovensko sodobno glasbeno ustvarjalnost in tako prispeva k njeni mednarodni uveljavitvi.

Klavirski Trio Amael sestavljajo trije izvrstni instrumentalisti. Violinist Volodja Balžalorsky je za svoje umetniško delovanje prejel več mednarodnih nagrad, doma in v tujini redno nastopa kot solist in komorni glasbenik. S koncerti in snemanji za različne radijske in televizijske postaje v Evropi in ZDA si je ustvaril sloves violinista izbrušene tehnike, bogatega tona in prefinjene muzikalnosti. Violončelist Damir Hamidulin je izvrsten predstavnik ruske šole. Že med študijem je dobil vrsto nagrad, večkrat je nastopal kot solist s Kazansko filharmonijo in z drugimi simfoničnimi in komornimi orkestri v Rusiji in Sloveniji. Pianist Zoltan Peter se je rodil v Vojvodini, študij klavirja je zaključil na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot solist, komorni glasbenik in klavirski spremljevalec mnogih uglednih glasbenikov mlajše in starejše generacije je nastopal v Sloveniji in tujini, med drugim v vseh glasbenih središčih nekdanje Jugoslavije.

Igranje Amael tria predstavlja najvišjo stopnjo medsebojne glasbene komunikacije. Ti trije izvrstni glasbeniki, mojstri svojega inštrumenta, spajajo svoje umetniško podajanje v vrhunsko glasbeno doživetje.

 

nazaj