vodilna slika

Škrat Kuzma dobi nagrado

dne 16. 05. 2019, 17:00

Lokacija: KC Janeza Trdine

Bradati gozdni Škrat Kuzma ima lastnosti, ki jih pripisujemo večini škratov. Je nagajiv, malce zloben, rad ponagaja vsem gozdnim živalim. Veverici skrije lešnike, ježu z ilovico zadela vhod v votlino, sraki ukrade jajca in jih podtakne drugim pticam, razdira mravljišča in počne še veliko drugih nevšečnosti.

Enkrat na mesec se dobi z ostalimi škrati (frizerskim, radijskim, kuharskim, zidarskim in tiskarskim), vsi se hvalijo s svojimi dosežki in tekmujejo za škratovščino meseca, to je nagrado za največjo potegavščino, ki jo je kdo od njih ušpičil tisti mesec. Škrat Kuzma zmaga in za nagrado dobi čarobni šopek omamno sladkih rdečih jagod, v katerem jagod nikoli ne zmanjka.

Njegovo zgodbo sliši sraka, ki odhiti vse povedat ostalim gozdnim živalim, ki se odločijo maščevati škratu. Ukradejo mu čarobni šopek. Kuzma ga jezno išče in ga najde pri gozdnih živalih, ki mu povedo, da je grdo krasti in nagajati drugim. Kuzma se počuti osramočenega in tudi jeznega, na koncu pa vendarle spozna, da se mora poboljšati. 

nazaj