vodilna slika

Javni pogovor s Koalicijo ŽLS za dolgotrajno oskrbo

dne 28. 05. 2018, 17:00

Lokacija: DU na Čitalniški 1, Novo mesto

Spoštovane občanke in občani Novega mesta!

Ženski lobi Slovenije (ŽLS) se je odločil prekiniti zaporedje neuspelih poskusov slovenskih vlad, da pripravijo zakon, ki bi urejal dolgotrajno oskrbo, in pomagati zgraditi družbeno soglasje o modelu dolgotrajne oskrbe, ki ga v Sloveniji želimo in zmoremo. V ta namen smo ustanovile Koalicijo za dolgotrajno oskrbo. V njej se povezujemo vse/vsi, ki enako ocenjujemo bistvo problema in zahtevamo, da se dolgotrajna oskrba opredeli kot univerzalna pravica, njeno zagotavljanje pa sistemsko uredi kot javna, pluralna in vsem dostopna storitev.

Ker želimo v odločanje o tem vključiti predvsem tiste, ki jim bodo predlagane rešitve najbolj določale vsakdanje življenje, bo koalicija organizirala javne razprave o svojem predlogu temeljnih izhodišč zakona in javni pritisk ljudi na vse stranke, ki bo pripeljal do tako zastavljenega zakona o dolgotrajni oskrbi v prvem letu nove vlade in državnega zbora. Zato vas vabimo na javno razpravo o tej temi.

Razprava bo v ponedeljek, 28.5. 2018 od 17.00 do 19.00 ure v več namenskem prostoru Društva upokojencev Novo mesto, Čitalniška 1

/vhod s strani parkirišča/.

Razpravo bo v imenu ŽLS in njegove Koalicije za dolgotrajno oskrbo uvedla in vodila predsednica Ženskega lobija Slovenije Violeta Neubauer

Strokovni uvod v temo bo v imenu Kaolicije za dolgorajno oskrbo predstavila ga. Sonja Lokar in v imenu Skupnosti socialnih zavodov njihov sekretar g. Jaka Bizjak.

Stanje v Novem mestu nam bodo predstavili župan ali njegov predstavnik /ca, ga. Rožca Šonc, vodja programa Starejši za starejše, in predstavniki /predsavnice novomeških institucij, in nekaterih NVO, ki se ukvarjajo z dolgotrajno oskrbo v Novem mestu.

Sledila bo razprava z vami, ki se udeležujete tega dogodka. Nanj smo povabile/povabili tudi kandidatke in kandidate vseh strank, ki se nameravajo udeležiti prihajajočih državnozborskih volitev, in medije.

Sklepe iz razprave bo na koncu povzela članica Koalicije za dolgotrajbo oskrbo, ga. Sonja Lokar

Skupaj lahko dosežemo soglasje, ki ga bodo vzele za svojega vse ali vsaj večina bodočih parlamentarnih strank in vsaka od možnih vladnih koalicij. Dolgotrajna oskrba je preveč pomembna za vsakogar izmed nas, da bi jo prepustili v urejanje katerikoli ozko strankarsko naravnani politiki.

Za kakovost življenja nas vseh gre!

Za Koalicijo ŽLS za dolgotrajno oskrbo

nazaj