vodilna slika

Parada učenja

dne 16. 05. 2018, 08:30

Lokacija: Loka, Novo mesto

RIC Novo mesto že šesto leto v barvah Parade učenja

V sredo, 16. 5. 2018 se bo RIC Novo mesto že šesto leto zapored, v sodelovanju z mrežo partnerjev, odel v barve Parade učenja - »sejma« priložnosti za učenje in ustvarjalnost na javnem mestu. Vodilna tema PU 2018 je »DAROVI PRETEKLOSTI BOGATIJO ŽIVLJENJE«. Tako bomo hkrati obeležili tudi Evropsko leto kulturne dediščine.

Tudi letošnja Parada učenja se bo odvijala na Loki ob Krki, v prostorih in v okolici Gostišča Loka, na Zupančičevem sprehajališču ob Krki do Pumpnce in v prostorih RIC-a v neposredni bližini.

Dogajanje se bo pričelo ob 8.30, s strokovnim dogodkom Priložnosti za krepitev kompetenc v učeči se skupnosti. Hkrati bomo pričeli tudi z dokončanjem prenove klopic Župančičevega sprehajališča. Uradna otvoritev se bo pričela ob 10.00 z nagovorom v. d. direktorja RIC-a Novo mesto Gregorjem Sepaherjem in direktorice občinske uprave Mestne občine Novo mesto, gospe Vide Čadonič Špelič ter krajšim glasbenim in dramskim spremljevalnim programom. Med 10.00 in 12.00 bodo potekale ustvarjalne delavnice za otroke. Na stojnicah se bodo predstavile različne organizacije, podjetja in posamezniki.

Na popoldanskih delavnicah boste lahko spoznavali s kakšnimi družabnimi igrami so se igrali naši dedki in babice, s pomočjo slikarke naslikali sliko, se sprostili s pomočjo zvoka, pekli piškote, na majico natisnili motiv po želji, popestrili svoj obraz s poslikavo naših prostovoljk in nas obiskali v svetovalnem kotičku. Avanturistom bo ob 16.00 na voljo brezplačna vožnja s splavom.

Parada se bo zaključila s popoldanskim dogajanje na odru Gostišča Loka ob 17.30. Nastopili bodo učenci OŠ Škocjan, PGD Soteska s skečem, ter ljudske pevke Rožce. Dogajanje bomo zaokrožili s koncertom skupine El Kachon.

Preživite popoldne z nami. Vreme bo lepo. Dogajalo se bo … vabljeni vsi, ki bi se radi nekaj novega naučili ali si pa samo popestrili običajno sredo z aktivnostmi.

Več o dogajanju si preberete na spletni strani RIC-a Novo mesto www.ric-nm.si.

nazaj