vodilna slika

Pohod na Slavnik

dne 12. 05. 2018

Lokacija: Slavnik

Organizator: PD Krka Novo mesto

 

Na zadnjem rednem letnem zboru GS in VGN za Dolenjsko in Belo krajino, v koči pri Jelenovem studencu, smo se dogovorili za naravovarstveno ekskurzijo na Slavnik in sicer 12. maja 2018.

 

Slavnik, 1028 m, je eden najbolj obiskanih tisočakov pred slovenskim morjem. Z njega je čudovit razgled na Piranski in Tržaški zaliv. Najlepše ga je obiskati v mesecu maju, ko so suhi kraški travniki v polnem cvetju. Nanj vodi veliko markiranih poti, izbrali pa sem pot iz Prešnice in sestop v Skadanščino. Pot je bolj položna in primerna za vse starosti, strmejši je le začetni del spusta proti Skadanščini.. Vse skupaj bo hoje za cca 3 ure in pol. Hodili bomo v nasprotni smeri poteka Slovenske planinske poti.

Na vrhu bo daljši počitek in malica (okrepčati se je možno tudi v koči), nato pa se bomo spustili v vas Skadanščino, kjer nas bo pri prvi hiši na začetku vasi čakal avtobus. Ob poti se bomo ustavljali, proučevali gorsko cvetje in ga fotografirali.

Poleg gorskih stražarjev, varuhov gorske narave, vabimo tudi ostale planince, ki imate naravo radi in želite o njej izvedeti kaj več. Za tiste, ki pa so se letos udeležili našega naravovarstvenega izobraževanja za gorske stražarje, bo ta ekskurzija zaključni del izobraževanja, zato je zanje obvezna.

Za vse udeležence letošnjega tečaja za GS je ekskurzija brezplačna, za ostale prijavljene pa je prevoz 15 €, za izlet pa se lahko prijavite do 11. 5. 2018 do 12. ure na telefon 041 533 317 (Rozi)!

Na avtobus bo možno vstopiti tudi na Avtobusni postaji v Trebnjem ob 7.20 uri in na počivališču Barje v Ljubljani ob 7.50. uri.

Vodja tečaja za GS in Odbora za varstvo gorske narave pri MDO PD Rozi Skobe http://www.planinsko-drustvo-nm.si/

nazaj