vodilna slika

Multimedijska delavnica - Izobraževanje za mir

dne 26. 01. 2018, 18:00

Lokacija: Trdinova čitalnica, Knjižnica Mirana Jarca

Želite izvedeti več o sebi, odkriti svoje notranje vire, kot so notranja moč, dostojanstvo, mir in upanje? Vabimo vas na mednarodno priznano multimedijsko delavnico Izobraževanje za mir, ki jo je zasnovala Fundacija Prema Rawata. Več informacij o njej najdete na spletni strani: http://tprf.org/programs/peace-education-program/

Namen delavnice je pomagati udeležencem, da raziskujejo možnost osebnega miru in odkrijejo notranje vire: notranjo moč, možnost izbire, cenjenje, upanje kot oporo v vsakdanjem življenju.

Sporočilo Prema Rawata je, da lahko vsak človek doseže notranji mir in zadovoljstvo, ne glede na zunanje okoliščine, kot so kultura, socialni položaj, rasa ali religija. Kot svetovni ambasador miru je dobil mnogo priznanj. Kot častni govorec je dvakrat nastopil v evropskem parlamentu. Govoril je tudi v angleškem, italijanskem, avstralskem in argentinskem parlamentu ter v mnogih drugih mednarodnih ustanovah (Oxfordski, Harvardski in drugih univerzah ter izobraževalnih ustanovah), kot tudi v Združenih narodih.

Izobraževanje bo potekalo ob petkih med 18. in 19. uro in obsega 10 delavnic, ki sestojijo iz avdio, video in pisnih materialov.

Prvo srečanje bo v petek, 26. januarja 2018. Tematika: Mir - “Na tem svetu je nekaj, kar se nikoli ne spremeni, in to je iskrena želja po miru, ki živi v srcu slehernega človeka”.

Več o predvidenih tematikah delavnic lahko preberete na spletni strani knjižnice www.nm.sik.si Vljudno vas prosimo, da se na izobraževanje prijavite na bojana.medle@nm.sik.si najkasneje do srede, 24. januarja 2018.

nazaj