Gor._Te__ka_voda_-_FOTO_Jo__ko___imic.jpg

Odprt javni razpis za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva in podeželja

datum: 27. 06. 2024

Objavljen je občinski javni razpis za dodelitev finančnih sredstev za ohranjanje in spodbujanje razvoja kmetijstva za leto 2024, s čimer želimo na Mestni občini Novo mesto v okviru devetih različnih ukrepov podpreti nadaljnji razvoj podeželja ter prispevati k trajnostnemu razvoju občine. Višina razpisanih sredstev je 125 tisoč evrov, prijave na razpis pa lahko upravičenci oddajo do 31. julija 2024.

Sredstva javnega razpisa se bodo dodeljevala za naložbe na kmetijskih gospodarstvih v zvezi s primarno kmetijsko proizvodnjo, za komasacijo kmetijskih in gozdnih zemljišč, za naložbe za ohranjanje kulturne in naravne dediščine na kmetijskih gospodarstvih, za plačilo zavarovalnih premij, za tekoče poslovanje v primarni kmetijski proizvodnji, za naložbe v predelavo in trženje kmetijskih in živilskih proizvodov, za naložbe v nekmetijsko dejavnost ter za usposabljanje na področju dopolnilnih in nekmetijskih dejavnosti na kmetiji, v predelavi in trženju. Dijakom bo za šolanje v srednjih poklicnih in srednjih strokovno izobraževalnih programih s področja kmetijstva omogočena tudi dodelitev enkratne denarne pomoči, za finančno podporo pa bodo lahko zaprosila tudi društva s področja kmetijstva.

Vse informacije o razpisu in oddaji vlog so objavljene med uradnimi objavami, za dodatna pojasnila pa se lahko prijavitelji obrnejo na go. Klavdijo Kolarič (klavdija.kolaric@novomesto.si; 07 39 39 272).

nazaj