__portne_igre_mladih__4_.jpg

Na Športnih igrah mladih rekordna udeležba novomeških osnovnošolcev

datum: 30. 05. 2024

Olimpijski center Novo mesto je danes, 30. maja 2024, gostil več kot 800 osnovnošolcev iz novomeških šol, ki so se udeležili Športnih iger mladih, največje amaterske športne prireditve v Evropi. Otroci prve triade osnovne šole so se prek tekmovanja v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema ter spremljevalnih gibalnih aktivnosti učili o pomembnosti gibanja, sodelovanja in poštene igre. Športne igre mladih potekajo po vsej Sloveniji in na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji, v Novem mestu pa smo do sedaj med slovenskimi mesti zabeležili rekordno udeležbo.

Na odprtju iger, ki so se uradno začele s slavnostmi prižigom ognja, je podžupan Mestne občine Novo mesto Urban Kramar izpostavil, da se je novomeška občina kot podpornica športa in gibanja mladih z veseljem povezala z Zavodom Športne igre mladih in v sodelovanju z Razvojnim centrom Novo mesto in evropskim projektom VARCITIES gostila igre, pri čemer so še posebej ponosni, da so novomeškim osnovnošolcem omogočili športni dan na vrhunski športni infrastrukturi. »Naša želja je, da občani vseh generacij spoznajo, da je Olimpijski center Novo mesto namenjen vsem in da jih spodbudimo, da ga čim večkrat uporabijo za rekreacijo in kakovostno preživljanje prostega časa, pa tudi za razvijanje svojih športnih potencialov. Slovenski športniki nas dnevno razvajajo z vrhunskimi rezultati in morda bomo v prihodnje na televiziji gledali in navijali tudi za katerega od otrok, ki so danes tekmovali na Športnih igrah mladih. V Novem mestu imajo odlične pogoje za uresničitev svojih športnih sanj,« je dejal podžupan.

Pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja, Evropske komisije in drugih organizacij, Športne igre mladih ponujajo platformo, kjer se mladi lahko brezplačno preizkusijo v desetih različnih športih, od nogometa do atletike. Športne igre mladih so se v 28 letih delovanja razvile od lokalnega športnega turnirja v Splitu do mednarodnega športnega dogodka, ki je skupno gostil več kot 2.760.000 udeležencev in je že peto leto zapored proglašen za najbolj množično prireditev v Evropi za otroke in mladostnike. Slogan Športnih iger mladih "Korak za boljšo prihodnost" simbolizira končni cilj iger, to je prispevek h gradnji odgovornih posameznikov, ki bodo v ponos družbi.

Med dvema ognjema

 

Športne igre mladih v Novem mestu so potekale s podporo Evropskega projekta VARCITIES, ki ima za cilj, da  prek prepleta sodobnih tehnoloških rešitev in naravnega okolja oblikuje celostno ponudbo rekreacijskih in športnih programov za vse generacije in za vse skupine prebivalcev, s poudarkom na ranljivih skupinah.

 

varcities-logotip2

nazaj