Zmagovalci_D__I_2023.png

Zaključna prireditev Delavskih športnih iger

datum: 21. 12. 2023

Zavod Novo mesto je v torek, 19. decembra 2023 izvedel zaključno prireditev DŠI, kjer so bila podeljena priznanja najboljšim posameznikom in ekipam ter najboljšemu športniku in športnicama. Že 63. sezona Delavskih športnih iger je postregla s številnimi zanimivimi obračuni, predvsem v skupni končni razvrstitvi, kjer je prvič v zgodovini DŠI prišlo do delitve drugega mesta. Deveto leto zaporedoma imajo Delavske športne igre tudi pridih dobrodelnosti, saj je bilo v sodelovanju s podjetjem URSA Slovenija in Rdečim križem Novo mesto, zbranih 1946 evrov, ki bodo razdeljeni v humanitarne namene.

V sezoni 2023 je bil izpeljan celoten športni program, plavanje pa smo obeležili v novem bazenu Olimpijskega centra Novo mesto. Izvedenih je bilo 30 tekmovanj v 18 različnih disciplinah, ki se jih je skupaj udeležilo 1946 tekmovalk in tekmovalcev. V ženski kategoriji so udeleženke zastopale 15 delovnih organizacij, v moški še nekoliko več, in sicer 38. Številka zastopanih delovnih organizacij pa je zagotovo mnogo višja, saj je veliko ekip združenih, nekateri posamezniki pa so zastopali organizacije kot pridruženi člani.

V skupni razvrstitvi je zmagala Krka (1681 točk) pred Roletarstvom Medle in Revozom, ki sta si z enakim številom točk (1385) delila drugo mesto. V moški konkurenci na vrhu ostaja Krka (949 točk), drugo mesto pripada Revozu (814 točk) in tretje Adrii Mobil (792 točk). Pri ženskah je vrstni red podoben kot v skupni razvrstitvi; zmagala je Krka (733 točk) pred Roletarstvom Medle (612 točk), tretje mesto pa je pripadlo ženski ekipi Revoza (571 točk). Najboljše ekipe v ženski, moški in skupni razvrstitvi bodo nagrade prejele februarja 2024 na tradicionalni prireditvi Športnik leta.

Pri dodelitvi naziva Naj športnica sta se v 63. sezoni DŠI izkazali kar dve športnici - Vesna Zaman (Roletarstvo Medle) s 26 udeležbami na tekmovanjih in Teja Švent (Krka) z 11 uvrstitvami med najboljše tri. Naj športnik 2023 je postal Robert Turk (Krka). Za najboljše je Adria Mobil prispevala uporabo avtodoma za podaljšan vikend.

 

 

nazaj