SKUPAJ_V_DIGITALNI_SVET.png

V RIC Novo mesto po digitalna znanja

datum: 27. 09. 2023

RIC Novo mesto vabi vse zainteresirane, da se pridružijo projektu Skupaj v digitalni svet, ki si prizadeva za izboljšanje digitalnih kompetenc posameznikov, spodbuja vključitev v digitalno družbo ter zagotavlja enake možnosti za vse. V okviru projekta bosta izvedena dva programa, vsak s trajanjem 10 pedagoških ur.

V današnjem času se je internet razvil v neprecenljiv vir informacij in storitev, ki ponuja številne prednosti, vključno s hitrim iskanjem informacij, nemotenim dostopom do vsebin ter opravljanjem različnih storitev na spletu, ne glede na čas in kraj. RIC Novo mesto si prizadeva izkoristiti te prednosti digitalnega sveta in jih ponuditi svojim uporabnikom.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je prepoznalo pomembnost tega prizadevanja in odobrilo projekt Skupaj v digitalni svet. Cilj tega projekta je omogočiti posameznikom pridobitev ključnih digitalnih kompetenc, izboljšati njihovo zaposljivost, omogočiti sledenje tehnološkemu napredku ter spodbujati njihovo vključitev v digitalno družbo. Projekt bo obenem zagotavljal enake možnosti vključitve za vse, ne glede na njihovo ozadje, s čimer bo prispeval k digitalni inkluziji in razvoju sodobne družbe.

V okviru programa digitalne pismenosti, ki ga bo izvajal RIC Novo mesto, se bosta izvajala Program osnovnega digitalnega usposabljanja in Program naprednega digitalnega usposabljanja za osebe starejše od 30 let. Vsak program bo trajal 10 pedagoških ur in bo obsegal osnovne in napredne digitalne veščine, ki so bistvene za uspešno navigacijo v digitalnem okolju.

Več informacij o projektu in programih je na voljo na  spletni strani RIC Novo mesto.

RIC Novo mesto poziva vse zainteresirane, da se pridružijo projektu Skupaj v digitalni svet. Več o programih si lahko preberete tukaj.

Zakorakajmo Skupaj v digitalni svet.

nazaj