657eb55058f1504957e9a3e175f214a1.jpg

SBC prihaja na obisk v Novo mesto

datum: 20. 09. 2023

SBC s predsednikom Jocem Pečečnikom bo v četrtek, 28. septembra, gostoval v Novem mestu, kjer bo potekal redni regijski dogodek SBC, tokrat že deveti po vrsti. Na regijskih dogodkih klub vzpostavlja partnerstva z lokalnimi skupnostmi za odgovoren in skladen trajnostni razvoj.

V središču dogodka bo razprava županov in podjetnikov o priložnostih za krepitev sodelovanja v lokalnem okolju ter izzivih, s katerimi se sooča savinjska regija. Sledil bo podpis pisma o nameri, ki prinaša zavezo za skupne korake v smeri blaginje, napredka in policentričnega razvoja države. 

PROGRAM DOGODKA

Na okrogli mizi Skupno nastopanje članov SBC in občin za razvoj boljšega okolja bodo poglede na naslovno tematiko predstavili župani iz regije in člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, ki povezuje najboljše slovenske podjetnike.  Predstavili bodo primere dobrih praks medsebojnega sodelovanja in razpravljali o izzivih in priložnostih, ki se ponujajo za nadaljnji razvoj lokalnega okolja. Dotaknili se bodo tudi vprašanj decentralizacije in demografije, vključno s privabljanjem mladih izobraženih talentov v lokalno okolje in kaj lahko občine naredijo za to, ter javno-zasebnih partnerstev, ki je pomembno za blaginjo in dobrobit vseh. 

Sodelujoči:

•    g. Gregor Macedoni, župan, MO Novo mesto,

•    ga. Polona Kambič, županja, Semič,

•    g. Joc Pečečnik, predsednik, SBC – Klub slovenskih podjetnikov,

•    g. Andrej Repše, Armat, član SBC,

•    g. Robert Medle, Roletarstvo Medle, član SBC.

Na dogodek so vabljene občine iz Jugovzhodne regije;  MO Novo mesto, Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog – Trebelno, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk.

Okrogla miza bo trajala 50 minut, vodil jo bo Boštjan Romih. 

Zaineteresirani za dogodek se lahko prijavijo tukaj.

nazaj