JUMBO4x3_IGRE_PRIJATELJSTVA.jpg

Novo mesto v znamenju mladih športnikov – 19. Igre prijateljstva

datum: 18. 09. 2023

V prihajajočem vikendu, od 22. septembra do 24. septembra, bomo ponovno gostili mednarodno športno prireditev Igre prijateljstva, ki se letos odvijajo že devetnajstič zapored. Pred dvema desetletjema je namreč zaživela ideja, da se mladi iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine in Avstrije pomerijo med sabo v različnih športnih disciplinah. Sodelujoča mesta so se menjavala, vseh 20 let pa sta med udeleženci Novo mesto in Bihać. V zadnjih letih so partnerji Iger postali še mladi športniki iz italijanskega Trsta. Na tridnevnem srečanju bo sodelovalo 400 mladih športnikov.

Tekmovanja bodo potekala v Osnovni šoli Šmihel, Športni dvorani Marof, Športni dvorani Stopiče, Športni dvorani Livada, Športni dvorani Leona Štuklja in na stadionu Portoval. Zaključna podelitev pokalov najboljšim ekipam bo v nedeljo, 24. septembra,  ob 14. uri v Trdinovi dvorani. Po tem dogodku se bo več sto mladih športnikov poslovilo, tako od Novega mesta kot tudi drug od drugega, saj se vsako leto med njimi stkajo trdna prijateljstva, ki trajajo še dolgo. Mladi bodo v treh dneh imeli priložnost spoznati naše mesto, se družiti in spoznavati različne kulture. Osnovni namen Iger prijateljstva ni zgolj tekmovanje, temveč tudi druženje, povezovanje in spoznavanje svojih vrstnikov iz drugih držav.

Podporo Igram prijateljstva sta izkazala tudi ambasador Iger prijateljstva Matjaž Smodiš in podžupan Urban Kramar. Urban Kramar je izpostavil, da dogodek predstavlja izjemno priložnost za mlade športnike in za predstavitev našega mesta. Svojo podporo in podobne poglede je izrazil tudi Matjaž Smodiš, ki je bil že od otroštva pristaš tega projekta in pozdravlja razumevanje mesta za takšne pobude.

Prireditev je odprtega tipa in vabljeni ste vsi obiskovalci.

nazaj