Iron_age_danuble_route_-_logotip.png

Železnodobna pot po Podonavju med finalisti za prestižno nagrado

datum: 18. 09. 2023

Kulturna pot Sveta Evrope Železnodobna pot po Podonavju (Iron Age Danube Route), ki jo je sooblikoval tudi Dolenjski muzej Novo mesto in se še naprej razvija ob pomembnem doprinosu slovenskih članov, se uvršča med finaliste razpisa za nagrado European Cultural Tourism Network Awards 2023.Pridružite se tej zgodbi in jim pomagajte z vašim glasom!

Železnodobna pot po Podonavju obravnava enega najbolj krhkih, četudi veličastnih in privlačnih prazgodovinskih arheoloških pojavov, železnodobne pokrajine. Pokrajine, zaznamovane z monumentalnimi strukturami, kot so gomilna grobišča, plana grobišča, utrjene višinske naselbine in opidumi, ter z elementi, ki kažejo na kompleksno organizacijo prostora, spadajo v obdobje med 9. in koncem 1. stol. pr. n. št.

Kulturna pot Sveta Evrope izvira iz projekta Iron Age Danube (Interreg DTP) in je nastala ob izjemnem prispevku slovenskih članov ter partnerjev iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Leta 2021 so pridobili prestižni certifikat Kulturne poti Sveta Evrope, ki je potrdil njeno izjemno vrednost. Še naprej se trudijo rasti in širiti svoje dosežke. Nedavno so bili izbrani med finaliste na prestižnem razpisu za nagrado European Cultural Tourism Network Awards 2023. Društvo, ki skrbi za upravljanje te poti, aktivno sodeluje pri številnih dogodkih, ki promovirajo bogato dediščino železne dobe. Obiščete lahko njihovo spletno stran ter prelistate  revijo, ki je na voljo tako v tiskani kot digitalni različici.

Kot finalisti razpisa za prestižno nagrado  European Cultural Tourism Network Awards 2023, vas vljudno prosijo, da jih podprete s svojim glasom. S klikom na povezavo lahko izrazite svojo podporo tej izjemni kulturni poti in pripomorete k poudarjanju njenega pomena v evropskem kulturnem turizmu. Za vašo podporo se vam iskreno zahvaljujejo.

 

Iron age danuble route - prikaz pokrajine

nazaj