zupan_Gregor_Macedni_na_osnovni_soli_Drska_sprejel_otroke_na_prvi_solski_dan.jpg

Župan ob prvem šolskem dnevu šolarjem zaželel obilo vedoželjnosti

datum: 01. 09. 2023

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je že tradicionalno vse novomeške osnovnošolce nagovoril s poslanico, otroke pa je osebno pozdravil tudi na Osnovni šoli Drska in jim zaželel uspešen začetek šolskega leta. Prijetno in vedoželjno leto naj bo še posebej naklonjeno 413 prvošolcem, je izpostavil župan Gregor Macedoni, dobro voljo pa zaželel vsem osnovnošolcem.

Dragi šolarke in šolarji,

začnite novo šolsko leto z vedoželjno naravnanostjo in nasmehom na obrazu. Verjamem, da ste po najboljših močeh izkoristili poletne počitnice in ste pripravljeni na nova znanja, prijateljstva in dogodivščine. Še posebej pogumne prve korake med šolskimi klopmi želim 413 prvošolčkom, ki danes prestopate pragove novomeških osnovnih šol. Naj bo ta dan za vas in vaše starše karseda prijeten, navdihujoč in vzpodbuden.

Novomeške osnovne šole zagotavljajo dobre pogoje, predvsem pa strokovne in požrtvovalne učiteljske kolektive, kar dokazujejo vsakoletni rezultati na tekmovanjih v znanju in športu, kot tudi presežki, ki jih učenke in učenci kažete na ostalih področjih.

Na Mestni občini Novo mesto smo ponosni na vas in si bomo še naprej prizadevali graditi okolje, v katerem bo odraščanje prijetno, šolanje kakovostno, prihodnost pa ponujala priložnosti za vaš nadaljnji razvoj in poklicno usmeritev.

Srečno in uspešno v novem šolskem letu!

nazaj