cat-1192026_1920__2_.jpg

Dodatna sredstva za sofinanciranje sterilizacije in kastracije mačk

datum: 29. 08. 2023

Zaradi velikega zanimanja za pridobitev bonov za sofinanciranje sterilizacije in kastracije lastniški mačk, ki so na voljo od 28. avgusta 2023, smo za ta namen omogočili dodatna sredstva, saj želimo nadaljnje spodbujati odgovorno lastništvo živali. Lastniki mačk s stalnim bivališčem v naši občini lahko bone v vrednosti 27,5 evra prevzamejo v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto (Seidlova cesta 1) vsak dan med delovnim časom.

Boni so vnovčljivi v treh izbranih veterinarskih ambulantah, akcija pa traja do 17. novembra 2023 oziroma do porabe razpoložljivih sredstev. Eno gospodinjstvo lahko prevzame največ dva bona, storitev pa po predhodnem naročilu opravljajo naslednje ambulante:

  • A+VET veterinarska ambulanta (Markljeva ulica 2),
  • Veterinarska ambulanta Buba (Ljubljanska cesta 27),
  • Veterina Novo mesto, ambulanta za male živali (Šmarješka cesta 2).

S projektom želimo poleg spodbujanja odgovornega lastništva živali zmanjšati tudi možnosti okužb s prenosljivimi boleznimi, poškodbe, infekcije in potepanja mačkov ter s tem povezane prometne nesreče, predvsem pa prispevati k skrbnemu nadzoru števila mačjih mladičev, ki bi neuspešno iskali ljubeč dom. Vse leto skrbimo tudi za zapuščene živali s financiranjem delovanja novomeškega zavetišča.

 

nazaj