Tribuna_Portoval.jpg

Razširjena in pokrita tribuna na stadionu Portoval

datum: 24. 08. 2023

Župan Gregor Macedoni je s podjetjem CGP danes podpisal pogodbo za izvedbo nadstrešnice in prenovo tribune na stadionu Potoval. Naložbo v vrednosti dobrih milijon evrov bo v višini 100.000 evrov sofinanciralo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, 74.000 evrov bo namenila Fundacija za šport, 50.000 evrov Nogometna zveza Slovenije in preostanek naša občina. Preurejena in pokrita tribuna na osrednjem stadionu bo omogočala spremljanje športnega dogajanja v vseh vremenskih razmerah za 1000 gledalcev, ki jim bo na voljo 760 sedišč, dela pa bodo predvidoma zaključena v šestih mesecih.

Podpisnika pogodbe župan Gregor Macedoni in Edo Škufca CGP, v družbi predsednika AK Krka Andreja Jerička in predsednika NK Krka Jožeta Berusa (2)

 

Obstoječa tribuna bo na severni in južni strani razširjena, nad njo bo urejena nadstrešnica z VIP prostorom za novinarje in snemalce, urejeni bodo tudi novi pomožni prostori in sanitarije.

Z nadgradnjo tribune skladno s sprejeto strategijo športa izboljšujemo športno infrastrukturo za nogomet in atletiko, mestni stadion pa bo po dolgih letih dobil novo podobo. Preureditev in razširitev tribune bo Nogometnemu klubu Krka omogočila zagotovitev zadostnega števila individualnih sedežev za izpolnjevanje pogojev nastopanja na najvišjem nivoju, Atletskemu klubu Krka pa izvedbo večjih atletskih tekmovanj in mitingov.

 

Razširjena in pokrita tribuna na stadionu Portoval

Stadion Portoval

nazaj