IMG-3447.jpg

Bolniki s celiakijo znova uživali na Festivalu brezglutenske ponudbe

datum: 13. 06. 2023

Več kot tisoč obiskovalcev, med njimi številni bolniki s celiakijo iz cele Slovenije, je v soboto, 10. junija, z veseljem pohajkovalo med stojnicami na Glavnem trgu, uživalo v izdelkih 13 ponudnikov in se prepustilo čarom brezglutenske pravljice. Z izjemnimi okusi in vonji, ki so se širili po zraku, so organizatorji Društvo Celiac Slovenija na trg privabili tudi Mestno godbo Novo mesto, pozdravila a jih je tudi podžupanja Sara Tomšič, ki ni mogla skriti navdušenja našim dogodkom in dosežki društva.

Ob tej priložnosti so se v Društvu Celiac Slovenija odločili, da pripravijo prav posebno presenečenje za našega ambasadorja in srčnega ultramaratonca Andreja Zupana. Skupaj so nazdravili njegovemu zadnjemu dosežku - nazivu osebnosti meseca maja Televizije Vaš kanal.

Festival brezglutenske ponudbe

Brezglutenski festival je znova dokaz, da tudi osebe s celiakijo hrepenijo po priložnostih, kjer lahko brez skrbi uživajo v varnih brezglutenskih dobrotah. Ta festival je eden od mnogih korakov, ki kažejo, da je čas, da se več pozornosti posveti tej skupnosti po vsej Sloveniji.

V Društvu Celiac Slovenija pravijo: "Skupaj lahko ustvarimo več takšnih dogodkov, ki bodo zagotovili, da se nihče več ne počuti pozabljen. Hvala vsem, ki ste bili del tega festivala, in upamo, da se kmalu znova srečamo ter skupaj ustvarimo še več brezglutenskih doživetij!"

nazaj