Topli__ka_cesta.jpg

Ob rekonstrukciji Topliške ceste začasno zoženje vozišča

datum: 27. 03. 2023

Jutri, 28. marca 2023, bo gradbeni izvajalec CGP začel z naslednjo etapo celovite rekonstrukcije Topliške ceste. Po zaključenih grobih delih med križiščem z Ulico Slavka Gruma in križiščem pri glavni avtobusni postaji se prenova nadaljuje na 180-metrskem odseku med križiščem pri glavni avtobusni postaji in križiščem pri Šmihelskem mostu. Na omenjenem odseku Topliške ceste bodo dela, ki bodo potekala predvidoma do konca maja, izvedli v več etapah, promet pa bo v času del urejen dvosmerno po zoženem cestišču.

Prva faza rekonstrukcije Topliške ceste, ki je bila izvedena v lanskem letu, je obsegala izgradnjo kolesarske steze in pripravo komunalnih vodov, letos pa so na relaciji od prehoda za pešce, ki 150 metrov nad križiščem z Ulico Slavka Gruma povezuje Irčo vas in Drsko, do križišča pri glavni avtobusni postaji že izvedli grobo asfaltiranje cestišča in pločnika, uredili so tudi javno razsvetljavo. S prenovo Topliške ceste, ki bo vključevala še rekonstrukcijo križišča pri avtobusni postaji, bo izvajalec nadaljeval predvidoma do vključno junija.

Investicijo v vrednosti 1,2 milijona evrov v večjem deležu financira Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, preostanek sredstev smo zagotovili na občini.

nazaj