BPu-fi9664.jpg

Odprta razstava zmagovalca Novomeških likovnih dni

datum: 20. 03. 2023

V petek, 17. marca 2023, je podžupan Urban Kramar v Jakčevem domu Dolenjskega muzeja Novo mesto odprl razstavo akademskega slikarja Luke Široka. Zbrane sta nagovorila tudi direktorica muzeja Jasna Dokl Osolnik in kustosinja Jasna Kocuvan Štukelj, ki je avtorja in razstavo predstavila.

Luka Širok se v Novem mestu predstavlja tretjič, tokrat kot zmagovalec 18. Novomeških likovnih dni. Samostojno likovno razstavo, ki jo je poimenoval Makro mikro ekspanzije, mu je omogočila prva nagrada strokovne žirije, ki je njegovo delo prepoznala kot presežno med vsemi sodelujočimi avtorji. Zapisali so, da je Luka v svojem likovnem izrazu najbolj izviren in najkvalitetnejši.

Ob odprtju razstave je podžupan Urban Kramar poudaril, da je Mestna občina Novo mesto ponosna na projekt Novomeških likovnih dni, saj je trenutno edina urbana likovna kolonija v Sloveniji v trajanju pet do šest dni, ko avtorji ustvarjajo v Jakčevem domu, letos maja pa bo potekala že devetnajstič. Likovna dela sodobnih slovenskih in tujih ustvarjalcev, ki nastajajo na koloniji, so pomemben prispevek našemu mestu, predvsem zaradi nastajajoče in rastoče likovne zbirke. Likovni fond, ki ga upravlja Dolenjski muzej in strokovno skrbi za zbirko, obsega že več kot 140 likovnih del.

Razstava bo v Jakčevem domu na ogled do 17. maja 2023.

BPu-fi9658


Foto: Boštjan Pucelj

nazaj