FILUTAS.jpg

Na Pokalu Novega mesta štiri zmage naših kolesarjev

datum: 29. 12. 2022

V Olimpijskem centru Novo mesto je včeraj, 28. decembra 2022, potekalo tekmovanje za Pokal Novega mesta. Najmlajši kolesarji so se pomerili v dirkah na končni cilj, mlajši in starejši mladinci v dirkah na izpadanje, članice in člani ter mlajše in starejše mladinke pa v dirkah na točke.

V kategoriji U13 je med deklicami slavila Kaja Adam (Perutnina Ptuj) pred našo Nežo Rezelj, med dečki pa je bil najboljši Anej Resman (Perutnina Ptuj). V kategorji U14 sta med deklicami naši Lara Mehle in Stella Lindič osvojili prvo in drugo mesto, pri dečkih je zmagal Jure Jovanovič (Pogi team UAE Generali). V kategoriji U15 je bilo vse v znamenju Adrie Mobil, med deklicami sta bili prva in druga Iva Colnar in Laura Peterlin, med dečki je slavil Mai Prevejšek. Med mlajšimi mladinci je bil najboljši Nejc Peterlin, med starejšimi mladinci pa je slavil evropski prvak v disciplini na izpadanje, Italijan Matteo Fiorin, naš najboljši je bil Slovak v dresu našega kluba, Martin Jurik. Svetovni prvak, Žak Eržen, zaradi poškodbe tokrat ni mogel nastopiti, je pa v mavričnem dresu pred startom dirke pozdravil vse navzoče, kar so številni gledalci toplo in bučno pozdravili. Med člani je po 120 krogih največ točk zbral Madžar Bertold Drijver, drugi je bil Avstrijec Daniel Auer, tretji pa  Madžar, v dresu našega kluba, Viktor Filutas. Med maljšimi mladinkami je bila najboljša Eva Potočnik (Btc City Ljubljana Scott), med mladinkami Avstrijka Johana Martini, med članicami pa Madžarka Johanna Borissza.

Več o tekmovanju na velodromu najdete na povezavi: https://www.adria-mobil-cycling.com/

 

Danes, 29. decembra 2022, bo na sporedu še BOŽIČNO NOVOLETNI KRITERIJ  s kraljevo in najbolj zanimivo disciplino - Madison. Tekmovanja se bodo začela ob 16.30.  

 

 

nazaj