Gimnazijci_in_uporabniki__002_.jpg

Rdeči križ obdaril starostnike in otroke iz socialno šibkih družin

datum: 26. 12. 2022

Prostovoljci in prostovoljke Območnega združenja RK Novo mesto so v decembru obiskali 4200 starejših od 80 let in jih razveselili z novoletnim darilom.

Letos je darilo vsebovalo čaj, med in Pratiko za lepše dni, ki je kot prva nastala v okviru RKS. Posebej so ogroženi vsi starejši, ki živijo sami, zato nekatere večkrat obišče tudi strokovna delavka in jim pomaga zagotoviti prostovoljce za družabništvo ali vsaj telefonsko družabništvo, ki ga od leta 2020 izvajajo dijaki novomeške gimnazije in tehniške gimnazije Novo mesto. V ta projekt je vključenih 20 prostovoljcev in 23 starostnikov iz našega območja. Konec leta je Rdeči Križ uporabnike programov in dijake novomeške gimnazije povabil na prednovoletno druženje, kjer so skupaj ustvarjali, peli in se zabavali. Prostovoljci dijaki so pomagali tudi razdeliti darila 102 starejšima krajanoma v KS Ločna- Mačkovec, ki so jih bili izjemno veseli.

Obdarili pa so tudi 135 otrok iz socialno šibkih družin z darili, ki smo jih prejeli od akcije Božiček za en dan. Tudi te so bili otroci neizmerno veseli, saj so darila pripravljena prav za njih na podlagi imena in starosti.

Rdeči križ se zahvaljuje vsem prostovoljcem, krvodajalcem, mladim članom RK, sodelavcem, zunanjim sodelavcem, donatorjem: »Hvala, brez vas svet ne bi bil lep za marsikoga, ki ste mu polepšali trenutek, dan, mesec ali celo leto. Vsem tudi srečno, zdravo in mirno leto 2023.«

nazaj