Mali_Slatnik-Petelinjek_Peter___uni___Fabjan__i__.jpg

V četrtek in petek popolna zapora med Malim Slatnikom in Petelinjekom

datum: 19. 12. 2022

V četrtek in petek, 22. in 23. decembra 2022, bo v sklopu rekonstrukcije državne ceste in izgradnje večnamenske poti potekalo zaključno asfaltiranje vozišča v dolžini enega kilometra med Malim Slatnikom in Petelinjekom. Za izvedbo del bo gradbeni izvajalec vzpostavil popolno zaporo ceste, obvoz pa bo potekal na relaciji Petelinjek–Šentjernej–Dobrava–Družinska vas–Otočec–Novo mesto– Mali Slatnik ter obratno.

Popolna zapora med Malim Slatnikom in Petelinjekom bo vzpostavljena 22. decembra ob 7. uri in odstranjena 23. decembra ob 17. uri. Po zaključenem asfaltiranju bo promet med naseljema ponovno potekal nemoteno, dela pa se bodo nadaljevala na večnamenski poti ob cestišču.

V naslednji fazi, ki bo potekala predvidoma do aprila 2023, bodo dela obsegala nadaljnjo izgradnjo večnamenske poti in postavitev javne razsvetljave. Naložba je vredna nekaj več kot 2 milijona evrov, pri čemer bo DRSI prispevala 1,7 milijona, preostanek pa naša občina.

Povezane novice

06. september

Začenja se izgradnja večnamenske poti Mali Slatnik-Petelinjek

Začela se je izgradnja peščevih in kolesarskih površin ob regionalni cesti od naselja Mali Slatnik do naselja Petelinjek. V prvi fazi dela potekajo v Malem Slatniku, kjer se bo uredila državna...

več >

06. julij

Mali Slatnik–Petelinjek: prenova ceste, večnamenska pot, avtobusno obračališče

Župan Gregor Macedoni, vršilec dolžnosti direktorja Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI) Bojan Tičar in predsednik uprave podjetja CGP Edo Škufca so danes na rotovžu podpisali...

več >

nazaj