hntntns.jpg

Stadionu Portoval razširjena in pokrita tribuna

datum: 17. 11. 2022

Na stadionu Portoval načrtujemo prenovo obstoječe tribune, ki bo s preureditvijo dobila več sedišč, urejena bodo tudi stojišča, gledalci pa bodo lahko športno dogajanje v vseh vremenskih razmerah spremljali pod novo nadstrešnico. Z nadgradnjo tribune skladno s sprejeto strategijo športa izboljšujemo športno infrastrukturo za nogomet in atletiko, mestni stadion pa bo po dolgih letih dobil novo podobo.

Obstoječo tribuno bomo na severni in južni strani razširili, skupaj s stojišči bo tako na voljo dovolj prostora za skoraj tisoč navijačev, nad njo pa uredili nadstrešnico. Zagotovili bomo tudi nove pomožne prostore in v njih uredili sanitarije. S celovitim urejanjem pokrite tribune nadaljujemo našo podporo športnim vadbam in tekmovanjem klubov, društev in šol na rekreativnem središču v bližini mestnega jedra.

Po nedavno uspešno pridobljenem gradbenem dovoljenju v prvem poskusu zaradi previsoke ponudbe nismo uspeli izbrati izvajalca gradbenih del, bomo pa še naprej stremeli k čimprejšnjemu začetku del. Poleg zagotovljenih lastnih in že pridobljenih sredstev si prizadevamo tudi za sofinanciranje naložbe s strani Fundacije za šport.

viz 2

nazaj