F2_003.jpg

Objavljen razpis za podelitev občinskih priznanj in nagrad za leto 2022

datum: 17. 11. 2022

Na Mestni občini Novo mesto objavljamo javni razpis za podelitev občinskih priznanj in nagrad za leto 2022 ter vabimo k oddaji predlogov za naziv častnega občana Mestne občine Novo mesto, za nagrado Mestne občine Novo mesto, Trdinovo nagrado in grb Mestne občine Novo mesto. Predloge sprejemamo po navadni pošti do vključno 10. januarja 2023.

Naziv častnega občana Mestne občine Novo mesto se podeljuje posameznikom, ki dosežejo pomembnejše trajne uspehe na gospodarskem, znanstvenem, umetniškem, kulturnem, športnem, vzgojno-izobraževalnem ali humanitarnem področju ter s tem predstavljajo občino doma in v svetu. 

Nagrado Mestne občine Novo mesto se podeljuje posameznikom, ki dosežejo pomembnejše trajne uspehe na gospodarskem, kulturnem, športnem, vzgojno-izobraževalnem in humanitarnem področju. 

Trdinovo nagrado se podeljuje posameznikom, ki dosežejo pomembnejše trajne uspehe na kulturnem, prosvetnem, literarnem in znanstvenem področju. 

Grb Mestne občine Novo mesto se podeljuje zaslužnim posameznikom, podjetjem, zavodom ter organizacijam in društvom za dolgoletne uspehe na področjih, na katerih delujejo in s tem bistveno pripomorejo k ugledu občine.

 

Več informacij je na voljo v razpisni dokumentaciji med uradnimi objavami.

nazaj