energy-gbaaf47c96_1920.jpg

Načini varčevanja z energijo v gospodinjstvih

datum: 03. 11. 2022

V torek, 8. novembra, ob 18. uri vabljeni v Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto na sproščen pogovor o načinih varčevanja v gospodinjstvu in brezplačno osebno svetovanje o porabi energije.

C4C_Podnebna-kavarna_openfile_NOV2022_FB

V projektu LIFE IP CARE4CLIMATE se zavedajo, da je v zadnjem času skoraj neizbežno vprašanje, kako lahko na področju energije privarčujemo v gospodinstvu. Odgovore bodo poskušali poiskati v moderiranem pogovoru, kjer bodo za strokovno plat poskrbeli gostje iz Ministrstva za infrastrukturo in energetski svetovalci mreže Ensvet.

Uvodni pogovor, kjer se bodo dotaknili učinkovite trajnostne mobilnosti in dejanj, s katerimi lahko učinkovito privarčujemo, se bo nato preoblikoval v osebno, brezplačno svetovanje glede porabe energije v gospodinjstvu. To bo namreč priložnost, da z energetskimi svetovalci mreže ENSVET EKO SKLAD, j.s., spregovorite o učinkoviti rabi energije v vašem domu, povprašate o morebitnih subvencijah in se informirate, kako lahko konkretno pri vas doma prihranite z energijo.

Prisotni se bodo lahko preizkusili v znanju na podnebnem kolesu sreče ter si postregli z brezplačno kavo in piškoti.

Podnebna kavarna je niz potujočih predavanj, razprav ali delavnic, oprtih na strokovni podkovanosti 15 partnerjev, ki soustvarjajo projekt LIFE IP CARE4CLIMATE. V sproščeni toplini kavarniškega druženja seznanjajo širše občinstvo s podnebnimi spremembami, organizirajo predavanja in razprave, omogočimo spoznavanje strokovnjakov z različnih področij ter odgovarjamo na vprašanja, ki se porajajo v zvezi s podnebno problematiko.  

Dogodek je brezplačen in je namenjen vsem, ki želijo s spremembo svojih navad v bolj trajnostne prispevati k blaženju podnebnih sprememb in privarčevati pri stroških za energijo. Prijave niso potrebne.

 

 

 

 

 

nazaj