DSC_9214.jpg

Doživljajski park in senzorična pot za slepe in slabovidne v Češči vasi

datum: 17. 10. 2022

Pri konjeniškem centru v Češči vasi smo skupaj s partnerji projekta Podkev za srečo minuli petek uradno predali namenu doživljajski park z igrali in senzorično učno gozdno pot, prilagojeno slepim in slabovidnim. Investicijo v ocenjeni vrednosti 141.000 evrov bo v predvideni višini 92.000 evrov sofinanciral Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

DSC_9063

Učna pot, ki so jo vsebinsko zasnovali v novomeškem društvu Est=etika, je opremljena s tipnim zemljevidom in informativnimi tablami, slepi in slabovidni ter drugi obiskovalci pa lahko na njej raziskujejo gozd, inovativno spoznavajo naravo in krepijo lastne čute ter samostojnost. Poleg senzorične poti je v bila sklopu projekta Podkev za srečo urejana tudi pot za terapevtsko ježo, doživljajski park s številnimi igrali, sanitarije in učilnica na prostem ali prostor za piknik, odvijale pa so se tudi že številne vsebinske delavnice.

DSC_9163

DSC_9197

Kot je povedal župan Gregor Macedoni, je občina skupaj s partnerji projekta Podkev za srečo z učno potjo slepim in slabovidnim zagotovila ustrezne standarde za njihove potrebe tudi izven urbanih naseljih, saj je prav gozd zanje zanimiva površina, kjer lahko dodatno ostrijo svoje čute. Napovedal je še, da bomo območje športno-rekreacijskega parka Češča vas, ki se nahaja v neposredni bližini Olimpijskega centra Novo mesto s kolesarskim velodromom in bazenom, v prihodnje nadgradili tudi z dodatnimi rekreacijskimi površinami in sodobnimi informacijskimi pripomočki, v bližini pa je z namenom turističnega razvoja in ponudbe, načrtovano tudi naselje mobilnih hišk.

DSC_9058

logo_skupaj

nazaj