markacija_kosuta_foto_manca_ogrin.jpg

Sodelujte v nagradnem natečaju ob 100. obletnici Knafelčeve markacije

datum: 14. 09. 2022

Prepoznavna bela pika, obrobljena z rdečim kolobarjem, ki kaže pravo pot planincem in pohodnikom, letos praznuje 100 let. Leta 1922 jo je iznašel takratni načelnik markacijskega odbora Slovenskega planinskega društva Alojz Knafelc, ki je bil rojen v Novem mestu. Mestna občina Novo mesto in Planinsko društvo Krka Novo mesto vas vabita, da sodelujete v fotografskem ali likovnem nagradnem natečaju na temo Knafelčeve markacije.

Likovni natečaj:

Ustvarite likovne izdelke na temo markacije in pohodništva.

Fotografski natečaj:

Fotografirajte markacijo – v zanimivem okolju, pri zanimivi aktivnosti, s pohodniki ali brez. 

Cilj natečaja:

Cilj natečaja je širiti zavest o pomenu Knafelčeve markacije za razvoj planinstva in zdravega življenjskega sloga ter o tem, da je bil iznajditelj znamenite markacije rojen v Novem mestu, kjer smo mu na stičišču Pugljeve ulice in Župančičevega sprehajališča postavili obeležje.

Potek natečaja:

Fotografije likovnih izdelkov ali fotografije markacije do 15. 11. 2022 pošljite na naslov »kabinet@novomesto.si«. Veseli bomo, če fotografije objavite tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, s ključniki #100letnapravipoti #markacija #novomesto.

Vaše objave bomo delili tudi na družbenih omrežjih Mestne občine Novo mesto.

Nagrade:

Izstopajoči izdelki in fotografije bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami, ki jih poklanjajo Planinsko društvo Krka Novo mesto, Planinska zveza Slovenije in Mestna občina Novo mesto.    

Dodatne informacije:

Kabinet župana, kabinet@novomesto.si, 07 39 39 239.

 

Foto: PZS, Manca Ogrin

nazaj