art-gd76bab3cf_1920.jpg

Tečaj risanja in slikanja

datum: 14. 09. 2022

Vsi ljubitelji likovnega ustvarjanja vabljeni na tečaj risanja in slikanja, ki se bo oktobra začel v prostorih Društva upokojencev Novo mesto (Čitalniška ulica 1, Novo mesto). Tečaj je primeren tudi za dijake, bodoče študente umetniških študijev, kot priprava na sprejemne izpite.

Izobraževanje bo vodila Martina Hegediš, mag. umetnosti in mag. prof. likovne pedagogike, andragog. pedagog. spec.

VSEBINA

Risanje po modelu, osnove tradicionalnih risarskih tehnik (svinčnik, oglje). Praktične metode za pomoč pri gradnji likovnega prostora (viziranje, senčenje). Obravnava principov gradnje likovnega prostora pri risanju  tihožitja, portreta, figure v prostoru, (obravnava prostorskih ključev kot zakonitosti perspektive, usklajevanje razmerij in prostorskih planov, modelacije), osnove barvne teorije, osnova umetnostne zgodovine v skladu z obravnavano snovjo, osnova slikanja, sprotna korektura in domače naloge.

MATERIAL ZA IZOBRAŽEVANJE

Prinesite s seboj, risalni blok, krpice za brisanje, oglje  navadne svinčnike HB,  B1, B2, B3, B4, radirko, pletilko ali leseno paličico za viziranje cca 40 cm dolgo (vizirko),  čopiče ploske in ošiljene, akrilne barve.

 

KONTAKT:

mag. Martina Hegediš 031 697 764,

martina.hegedis(at) gmail.com

http://martinahegedis.com/sola/

nazaj