monm-zupanov-turnir-2022-danilo-kesic-1997.jpg

Že 12. pomagali na dobrodelnem županovem teniškem turnirju

datum: 13. 09. 2022

Minulo soboto je na igriščih Teniškega kluba Portovald potekal že 12. dobrodelni županov teniški turnir. V sodelovanju z Območnim združenjem RKS Novo mesto in Krajevno skupnostjo Prečna smo zbrana sredstva letošnjega turnirja v višini 8.135 evrov namenili za nakup bivalnega kontejnerja za Jožeta Klančarja s Kuzarjevega Kala, ki mu je v požaru pogorela hiša.

monm-zupanov-turnir-2022-danilo-kesic-9670

Turnirja se je udeležilo 28 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi pobudnik, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Otvoritveno slovesnost je obogatil glasbenik Borut Antončič – Bort Ross, zbrane pa je poleg župana nagovorila tudi predsednica Območnega združenja RKS Novo mesto Vesna Dular. Turnir se je začel s tremi koli izžrebanih dvojic, najboljši pa so popoldan nadaljevali z zaključnimi boji, kjer sta po napetem finalu slavila Slavica Srebrnjak in Vojko Sečen. Drugo mesto sta osvojila Mitja Sadek in Gregor Klemenčič, tretje mesto pa Ksenija Jeras in Mitja Udovič.

monm-zupanov-turnir-2022-danilo-kesic-2008

Tudi tokrat v ospredju niso bili rezultati, temveč dobrodelni namen in prijetno druženje ob igranju tenisa. Poleg bogatega spremljevalnega programa z dobrodelnim srečelovom sta turnir popestrili tudi zanimivi dražbi. Tenis Slovenije je za dobrodelno dražbo prispeval podpisan dres košarkarske legende Gorana Dragića iz zlatega Evropskega prvenstva v košarki leta 2017, Kolesarski klub Adria Mobil pa podpisan dres kolesarskega asa Tadeja Pogačarja iz Dirke po Slovenije.

monm-zupanov-turnir-2022-danilo-kesic-9436

Na Mestni občini Novo mesto se v sodelovanju s Teniškim klubom Portovald zahvaljujemo vsem donatorjem, podpornikom in udeležencem turnirja, ki so še enkrat pokazali, kako srčni in plemeniti so. Letošnji donatorji so poleg mnogih posameznikov tudi številna podjetja in organizacije: CGP, Adria Mobil, Komunala Novo mesto, FA-ST gradbeništvo, Pošta Slovenije, Intermatic, Spina, Ekovizija, Gregorič Elektromehanika, Gozdno gospodarstvo Novo mesto, Krajevne skupnost Prečna, Dolenjske Lekarne Novo mesto, Razvojno izobraževalni center Novo mesto – RIC, Revoz, Krka, tovarna zdravil, Reklamni center Bobič, Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto, Razvojni center Novo mesto, Telekom, Tenis Slovenije, Kolesarski klub Adria Mobil, Teniški klub Portovald, Gostišče Loka.

 

nazaj