Gor__in_Milan_110x-2.jpg

Občan iz Križ je kri daroval že 110-krat

datum: 05. 08. 2022

Včeraj, 4. avgusta 2022, je Milan Goršin iz Križ pri Malem Slatniki na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto že 110-tič daroval kri. Na to, da je krvodajalec, ki je dosegel tako veliko število darovanj, je odkrito ponosen. Prvič je odšel na odvzem krvi skupaj s svojimi sodelavci in prijatelji, nato je s tem nadaljeval v času služenja vojaškega roka. Milanu Goršinu so čestitali sekretarka OZ RKS Novo mesto Barbara Ozimek, predsednica KORK Mali Slatnik Alenka Papež in predstavnica CTD Novo mesto Erika Hrastar, dr. med..

Bil je v različnih službah, ki so mu, ene bolj druge manj, omogočale odhode na darovanje krvi. Ko je delal v turnusih je bilo to več ali manj onemogočeno, je povedal Milan. Zdaj je že štiri leta v zasluženem pokoju, a mu ni dolgčas, saj doma dela na manjši kmetiji. Njegovi krvodajalski poti sledi tudi sin. Kri bo daroval, dokler mu bo zdravje služilo, oz. do starostne omejitve.

Zaloge krvi so na meji za krvne skupine 0 neg. in A neg., zato vabljeni krvodajalce, da se tudi v času dopustov odločite za darovanje krvi vsak ponedeljek, torek in četrtek od 7.00 do 11.00, na CTD Novo mesto, obvezno pa prej pokličite in se prijavite na 01 543 83 40, od 11.00 do 15.00.

Vsi z MG

nazaj