plakat_DOM.jpg

Dobrodelni operni maraton z Ireno Yebuah Tiran tudi na Glavnem trgu

datum: 31. 05. 2022

Ob svetovnem dnevu teka smo se na Mestni občini Novo mesto pridružili posebnemu dobrodelnemu dogodku, ko bo priznana mezzosopranistka in maratonka Ireno Yebuah Tiran odtekla in odpela Dobrodelni operni maraton. Dogodek, ki bo v nedeljo, 5. junija 2022, združil kulturo, šport in dobrodelnost, se bo začel in zaključil v Šmarjeti, postanki pa bodo tudi na Ratežu, Otočcu in Glavnem trgu.

Na več kot 42 kilometrov dolgi progi so predvidena postajališča, kjer bo Irena s svojimi pevskimi prijatelji zapela enega izmed najlepših opernih napevov in zbirala finančna sredstva za pomoč pri razvoju talentov za štiri mlade upe Emo Starešinič, Jana Arha, Klaro Lukan in Lovra Šimca. Ema Starešinič je Novomeščanka, študentka pravne fakultete, pevka in violinistka, katere sanje so postati uspešna sopranistka, mladi up Jan Arh pa se je našel v slovenistiki in klavirski, harmonikarski ter violinski glasbi. Sredstva se bodo zbirala tudi za športna talenta Klaro Lukan, ki je svetovno priznana atletinja in olimpijska tekmovalka v teku, ter Lovra Šimca, dijaka s perspektivno prihodnostjo v teku in bodočega udeleženca evropskega atletskega tekmovanja.

Donacije lahko darujete preko SMS z geslom "POJEM1" ali "POJEM5" na 1919 in darujte 1 € ali 5 € za Emo, Klaro, Lovra in Jana, vabljeni pa tudi k teku ali obisku postojank.

Na Otočcu se bo Irena Yebuah Tiran ustavila in zapela ob 9.42, na Glavnem trgu ob 10.40, pri Gostilni Vovko pa ob 11.35.

plakat_DOM

 

Program in časovnica - DOM.pdf

nazaj