DSC_1574.jpg

Prenovljene ceste, nov vodovod in kanalizacija v Ždinji vasi

datum: 24. 05. 2022

V Ždinji vasi sta v petek, 20. maja 2022, župan Gregor Macedoni in predsednik sveta Krajevne skupnosti Otočec Franc Rifelj po zaključku prve faze del namenu predala novozgrajen vodovod, kanalizacijo in prenovljene ceste. V Ždinji vasi je bilo skupaj zgrajenega nekaj manj kot 3,7 kilometra vodovoda in skoraj tri kilometre kanalizacije, v bližnji Brezovici skoraj 600 metrov vodovoda, hkrati so bila v sklopu del prenovljena vsa cestišča v Ždinji vasi in del na območju Trške gore ter občinska cesta Novo mesto–Ždinja vas od križišča z državno cesto Na Brezovici do gostilne Pugelj. Prenova vodovoda in kanalizacije ter cest je znašala skoraj 1,5 milijona evrov, del je sofinancirala tudi država.

DSC_1607

Dela so potekala etapno in najprej obsegala gradnjo skoraj 600-metrskega vodovoda, vodohrana Brezovica in skoraj 380-metrske kanalizacije, kar je stalo 475.000 evrov, naložbo pa je s 300.000 evri sofinancirala država. V drugi in tretji etapi del je bilo zgrajenih še nekaj več kot 2,3 kilometra vodovodnega omrežja in nekaj več kot 2,5 kilometra komunalne kanalizacije, za kar je Mestna občina Novo mesto prispevala 760.000 evrov.

Na širšem območju Ždinje vasi letos in prihodnje leto načrtujmo nadaljevanje gradnje dodatnega kanalizacijskega omrežja in meteorne kanalizacije v vrednosti skoraj milijon evrov. S tem bomo dogradili celotno kanalizacijsko omrežje, kar bo omogočilo priključevanje objektov na javno kanalizacijsko omrežje za Ždinjo vas in nižje ležečo gospodarsko cono Brezovica. Predvidoma letos se bo začela tudi gradnja meteornega kanala od avtocestnega nadvoza v Mačkovcu do izpusta v Krko, ki bo zaključena prihodnje leto.

DSC_0718

Cesta mimo gasilnega doma pred asfaltirnajem (Foto MONM).

 

Foto dogoka: Anita Rifelj

 

 

nazaj