foto-kokol-robert_asja___89_of_160_.jpg

50 let enote vrtca Ciciban

datum: 08. 04. 2022

Že ves teden se je po enoti Ciciban čutilo praznično vzdušje. Pisane vetrnice, ki so jih naredile spretne otroške roke, so krasile hodnike enote in baloni so se pisano smejali iz sten. Otroški smeh se je razlegal po prostorih in iz igralnic se je slišala rojstnodnevna pesem. V jeseni 2021 je vrtec Ciciban dopolnil 50 let delovanja, s pestrim programom pa so praznovanje jubileja pripravili danes.

foto-kokol-robert(asja) (160 of 160)


Gradnja vrtca Ciciban pred 50. leti je bila prva namenska gradnja vrtca po vojni. Na tem prostoru so pred vrtcem bili le travniki in polja, tudi visokih blokov soseske še ni bilo. Od takrat vrtec ponosno stoji. Pet let zatem je bil dograjen prizidek in po 10 letih še uprava. Leta 2007 in 2008 je bil vrtec zaradi dotrajanosti deležen temeljite obnove.

"Vrtec stoji na čudoviti lokaciji, ki nam marsikaj ponuja. V bližini imamo tako hribčke in vzpetine, gradove, potoke, reko Krko, Zupančičevo in Julijino sprehajališče. Tako imajo naši otroci možnost pohodništva, raziskovanja, spoznavanja kulturne dediščine, zgodovine in drugih znamenitosti. Naše igrišče je prostorno, razgibano-travnato peščeno in asfaltno. Pogoste obiske gozda nam ponuja bližnji Ragov log," zadovoljno pravijo v vrtcu Ciciban.

V petek, 8. aprila, so strokovni delavci pripravili poseben program, da so z otroki obeležili 50 let delovanja enote Ciciban. Peli in plesali so ob zvokih otroških najljubših pesmi in prisluhnili ubranim glasovom Cicizborčka. Da bi praznovanje 50. rojstnega dne ostalo nepozabno, so strokovne delavke na igrišču pripravile skrbno izbrane dejavnosti. 

foto-kokol-robert(asja) (31 of 160)

Ker so prazniki posebni dnevi v življenju, so ob tej priložnosti vrtec obiskali župan Gregor Macedoni in predstavnice oddelka za družbene dejavnosti. Med obiskovalci sta bila tudi predstavnika krajevne skupnosti Majde Šilc, predsednik Adolf Zupan, in Ana Bilbija ter nekatere bivše sodelavk vrtca, ki so podali dobre želje in čestitke.

 

foto-kokol-robert(asja) (15 of 160)

Praznovanje so v vrtcu zaključili z rojstnodnevnim presenečenjem - za malico so se razveselili majhnih tortic, z optimističnimi željami za delovanje vrtca v nadaljnje pa so skupaj upihnili tudi svečke.

Kot pravijo v vrtcu: "Tudi v naprej se veselimo novih igrivih in z otroškim smehom obdanih dni."

Vse najboljše Enota Ciciban!

foto-kokol-robert(asja) (87 of 160)

Foto: Foto Asja, Robert Kokol

nazaj