IMG_0125.JPG

OŠ Bršljin 50. obletnico zaključila z izdajo zbornika

datum: 31. 03. 2022

Na Osnovni šoli Bršljin so s kulturnim dogodkom obeležili 50. obletnico delovanja šole, ki že več kot dve desetletji kot ekošola učence uči spoštljivega in trajnostnega ravnanja z naravo, v sklopu mednarodnih projektov pa jih spoznavajo tudi s tujimi kulturami in jeziki. Ob izdaji zbornika in jubileju šole, ki je v preteklosti prejela tudi najvišjo pohvalo Zavoda za šolstvo - priznanje Blaža Kumerdeja, je zbrane nagovoril podžupan Mestne občine Novo mesto Peter Kostrevc.

Na Osnovni šoli Bršljin so zapisali: "Uredniški odbor, ki ga sestavljajo Jerneja Luštek, Maja Sivec, Polonca Božič Tratar, Tatjana Pavlin ter Katarina Črtalič, je prvi del zbornika 50 let OŠ Bršljin Novo mesto namenil zgodovinskemu pregledu, ki ga je pripravila učiteljica zgodovine, Marjetka Pivk. Prav poseben vpogled v pretekla leta ob tem ponujajo zapisi bivših ravnateljev, učiteljev in učencev. V drugem delu lahko preberemo o številnih dejavnostih in projektih, ki bogatijo šolski vsakdan. Tretji del pa je nekak pogled naprej, v prihodnost. Skozi strokovne članke, ki so jih pripravile učiteljice OŠ Bršljin, nam prikazuje sodobne didaktične pristope, pot k šoli 21. stoletja. Zbornik bogatijo številne fotografije iz šolskega arhiva, bogat izbor drugega slikovnega gradiva, ki ga predstavljajo izdelki učencev OŠ Bršljin, pa je pripravila učiteljica umetnosti, Vilma Petelin, ki je publikacijo tudi oblikovala. Na OŠ Bršljin smo veseli, da nam je uspelo izdati zbornik, ki je velikega pomena za nas, še posebej pa za prihodnje rodove, ki se bodo lahko seznanili z zgodovino in delovanjem šole v Novem mestu."

Izdajo bogatega in preglednega gradiva tako v tiskani kot elektronski obliki so v četrtek, 17. marca, obeležili s pogovornim večerom in kulturnim programom. Po nagovorih podžupana, g. Petra Kostrevca, direktorice OE ZRSŠ, mag. Andreje Čuk, ter podravnateljice, ge. Natalije Globevnik, je voditeljica večera Polonca Tratar Božič vodila pogovor z ustvarjalci in sodelujočimi pri publikaciji. Prijeten klepet z obujanjem veselih spominov se je nadaljeval tudi še po uradnem programu.

Zbornik je na voljo za branje na spletni strani Osnovne šole Bršljin.

DSC_0240

nazaj