DSC_3398.JPG

Župan sprejel pridelovalca Županovega vina Janeza Colnarja

datum: 11. 03. 2022

Župan Gregor Macedoni je danes uradno razglasil in podelil priznanje zmagovalcu izbora za Županovo vino 2022. Zmagovalni cviček je letos pridelal Janez Colnar iz Društva vinogradnikov Trška gora, ki je titulo nosil že leta 2016, ko je izbor Županovega vina potekal prvič.

Izbor za Županovo vino 2022 je namenjen povečevanju prepoznavnosti vinarjev novomeške občine ter promociji kvalitetnega najpomembnejšega dolenjskega vina, Novo mesto pa postavlja na zemljevid kot prestolnico vinorodne dežele Dolenjska. Dolenjske vinske gorice s Trško goro na čelu pridobivajo na prepoznavnosti in beležijo vse večji turistični obisk. Vrhunske vinske degustacije v Vinski kleti Colnar, domače gostoljubje Odprtih zidanic, množično obiskan pohod po Slakovi poti, obujanje trškogorske tradicije, ki jo izvaja TKD Trškogorsko srce, prenočevanje v zidanicah in seveda idilična pokrajina med vinogradi, na Dolenjsko pritegnejo obiskovalce od blizu in daleč. Danes je dobrote izpod veščih rok članic TKD Trškogorsko srce okusil tudi župan Gregor Macedoni, ki ga je Jožica Verček ob jutrišnjem Gregorjevem razvesila z godovnim prazničnim kruhom.

DSC_3382

DSC_3404

Županovo vino služi protokolarnim in promocijskim namenom občine. Organizacija izbora za Županovo vino je bila tudi letos zaupana strokovnjakom iz Vinskega inštituta.  Izbor je potekal v dveh fazah: prva faza je potekala na novomeškem zavodu kmetijsko gozdarske zbornice, v drugi fazi izbora, v katero so se uvrstila najboljša štiri vina, pa je izbrana vina 5-članska preizkušala strokovno-laična ocenjevalna komisija z županom Gregorjem Macedonijem na čelu.

nazaj