IMG_7517.jpg

Otroci vrtca Rdeča kapica prejeli odsevne jopiče

datum: 18. 02. 2022

Svet za preventivo in varnost v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto je skupaj z medobčinskim redarstvom Skupne občinske uprave občin Dolenjske in Zavarovalnico Triglav otrokom iz vrtca Rdeča kapica podaril odsevne jopiče za večjo varnost otrok v prometu.

V sodelovanju s Svetom za preventivo in varnost v cestnem prometu Mestne občine Novo mesto in Zavarovalnico Triglav je predstavnica sveta Katarina Grmovšek otrokom iz vrtca Rdeča kapica podelila odsevne jopiče, otroci pa so se spoznali tudi z delom medobčinskega redarstva, ki poleg nadzorovanja mestnih parkirišč in prometa, skrbi tudi za varnost udeležencev v prometu, še posebej najmlajših. 

Predstavniki redarstva so otrokom predstavili tudi svoje delo in otroke podučili o obnašanju v prometu, zastavili pa so jim tudi nekaj vprašanj, na katera so otroci pogumno odgovarjali. Otroci so si ogledali tudi redarski avtomobil. Le ta jim je bil zelo zanimiv, še posebej pa luči na njem. Otroci so si nato nadeli odsevne jopiče in z njimi odšli na krajši sprehod.

Fotografije: Aljaž Zagorc

 

nazaj